Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

anetta 16:50, 14 lut 2017

Piękne babeczki
Makao_J 16:51, 14 lut 2017

AngelikaX napisał(a)
No niestety Aniu, wszystko co dobre szybko się kończy Zazdraszczam Wam bardzo... tego lenistwa Choć szczerze Ci powiem, że syn na nudę i "lenistwo" nie mógł narzekać, wyjazdów miał naprawdę sporo (część z miejscowego CK)

Ps. Skalpel dwa razy machnęłam, bieżnia teraz - powoli bez zbędnej spiny chcę zacząć A Tobie jak idzie? Efekty są - plecy mniej bolą?

Jak dwa razy skalpel? Jeden po drugim od razu?

Mnie plecy nie bolą i wstaję normalnie. Efekty czuję a nie widzę bo nie mam zbędnych kilogramów do zrzucenia ale czuję po nogach i brzuchu że mięśnie robią się silniejsze.

Plecy nie bolą ale zaczynam odczuwać kolana bo mam uszkodzone więzadła i myślę wyciąć coś ze skalpela co najbardziej mi je obciąża. Muszę zaobserwować które ćwiczenie najbardziej ale chyba się domyślam. Te z wypadem nogi w tył i później utrzymaniem tej pozycji. Podczas tego ćwiczenia chyba najbardziej czuję ból w kolanach.
17:49, 14 lut 2017
Makao_J napisał(a)

Mnie plecy nie bolą i wstaję normalnie. Efekty czuję a nie widzę bo nie mam zbędnych kilogramów do zrzucenia ale czuję po nogach i brzuchu że mięśnie robią się silniejsze.

Plecy nie bolą ale zaczynam odczuwać kolana bo mam uszkodzone więzadła i myślę wyciąć coś ze skalpela co najbardziej mi je obciąża. Muszę zaobserwować które ćwiczenie najbardziej ale chyba się domyślam. Te z wypadem nogi w tył i później utrzymaniem tej pozycji. Podczas tego ćwiczenia chyba najbardziej czuję ból w kolanach.

masz racje ....choc dla równowagi trzeba robic to cwiczenie z rozciaganiem uda co stoisz na jednej nodze zginasz druga i dociagasz piete do posladka ....to cwiczenie wzmacnia kolana i niweluje ból ....bo niego sie przyłóż solidnie naciagaj udo ...zobaczysz róznice
SlonecznyOgrod 17:51, 14 lut 2017

Piękny masz ogród, powiedz mi co to są te duże drzewa na rabacie lawendowej, ja patrze na pierwszych stronach. A i mam pytanie masz coś pod korą? Dużo pielisz? No bo wiesz jest idealnie
Makao_J 18:33, 14 lut 2017

eee_taam napisał(a)

masz racje ....choc dla równowagi trzeba robic to cwiczenie z rozciaganiem uda co stoisz na jednej nodze zginasz druga i dociagasz piete do posladka ....to cwiczenie wzmacnia kolana i niweluje ból ....bo niego sie przyłóż solidnie naciagaj udo ...zobaczysz róznice

Aaaa ok.
AngelikaX 19:18, 14 lut 2017

anetta napisał(a)
Piękne babeczki

Obecnie są bez kremu, jakiś "To nie ja" liznął
AngelikaX 19:24, 14 lut 2017

Makao_J napisał(a)

No coś Ty Ania karetka by mnie musiała reanimować dwa razy ale na tydzień hihihi potem zwieksze do trzech i kolejno czterech treningów tygodniowo

Tak mięśnie bolą, ja uwielbiam wszystkie na brzuch, natomiast te z wypadem nogi też mi ciężko idą - kolana mi wtedy o sobie przypominają. Dorzucam sobie jeszcze bieżnie, bo chciałabym pare kg zgubić (skalpel nie odchudza raczej wysmukla sylwestke, wzmacnia mięśnie) nie że muszę jakoś specjalnie, ale miło by było się ich pozbyć
AngelikaX 19:26, 14 lut 2017

eee_taam napisał(a)

A to nie wiedziałam, że rozciąganie wzmacnia kolana - zawsze uczona na fitnesie, że rozciąga mięśnie przez co nie bolą tak kolejnego dnia
AngelikaX 19:31, 14 lut 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Piękny masz ogród, powiedz mi co to są te duże drzewa na rabacie lawendowej, ja patrze na pierwszych stronach. A i mam pytanie masz coś pod korą? Dużo pielisz? No bo wiesz jest idealnie

Dziękuje Daria
To Wiśnie umbraculifera

Agro mam pod żwirkiem, właśnie ze względu na chwasty, pod korą nie Tu zresztą chwastów mniej, a jak już są bardzo łatwo się je wyrywa - czego nie można powiedzieć o żwirku

ps. Aparat przekłamuje - na pewno chwaściory są gdzie nie gdzie, tylko nie widać
AngelikaX 19:34, 14 lut 2017

edit: a czy dużo pielę? Przy ścieżkach na bieżąco jak spaceruję, skubnę jak coś dojrzę - wygodniej tak moim zdaniem niż potem pół dnia pielić
W głębi ogrodu, trudno powiedzieć, bo tam kora głownie także nie ma tego dużo - raz na dwa-trzy tygodnie