Dopiero po zdjęciach widać wcześniej jakoś mi się w oczy nie rzuciło jak wszystko porosło najbadziej zaskoczona jestem brzozami jakie korony mają, a dosłownie kilka gałązek miały (cięcie co roczne dało efekty)
A ostatnio przy porządkach grubość pni mnie powaliła, zwłaszcza teraz jak na ogrodzie szaro - białe pnie grają pierwszy plan
ps. Napisz mi z jakiej części jesteś, bo nie mogę skojarzyć
Witaj. Piękny ogród stworzyłaś. Z przyjemnością przejrzałam relację zdjęciową i zachwycam sie efektami. Z pewnością będę do Ciebie zaglądała częściej.
Powodzenia z nielubianą rabatą frontową. Patrząc na efekty Twoich poczynań jetem pewna, że wyjdzie cudownie.
Witaj Magdaleno Dziękuję za komplementy, oczywiście zapraszam - wpadaj kiedy masz ochotę
Nielubioną rabatę zaczynam powoli trawić, więc jest postęp - mały ale jest
PS. Zerknęłam na Twój wątek - intrygujący wstęp, fotka z rozlewiskiem cudowna, bryła domu bardzo przypadła mi do gustu do reszty jeszcze nie dokopałam się
Angelika przepiękny masz ten ogród.
Jakie szerokie masz rabaty tę z trawami i hortensjami i tę z trawami i brzozami? ( mam na myśli głębokość od trawnika do płotu)
Naprawdę cudnie masz zrobione.
Brzozy ciacham w lutym, tylko wierzchołki (ok 20-30cm)- trzeci rok z rzędu czyli odkąd są u nas.
Po tujach bardzo widać - kupiliśmy z 7 lat temu i nie siegały wówczas do drugiego pola w betonowym płocie czyli jakieś 40cm wysokości miały, obecnie mają ok 3 metrów - w najbliższym czasie chcę wyrównać
Oj to daleko do siebie mamy
ps. Ale kul cisowych mi nie podwędzisz, bo Mirelka z Wielkopolski to się trochę boję
Oba gaiki brzozowe są w kształcie trójkątów (mniej wiecej) bo tak narzucał nam kształt działki, który ma kształt romba. Są różnej głebokości - jutro Ci sprawdzę bo na prawdę nie pamiętam - ten większy może mieć z 7-8m, mniejszy z 5 (w najszerszych miejscach)
Hortensje z trawami to pytasz o te przy ścieżce czy na rabacie frontowej gdzie jest żuraw?