Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 21:01, 07 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Podzielam to co Ania napisała. Po szkółkach i centrach jeżdżę dużo i rzadko widzę kule na krótkich nóżkach. Bardzo mi się Twoje podobają

Czyli mam niespotykane egzemplarze Ja specjalnie dużo nie jeżdzę po szkółkach, albo w moich okolicach krucho z nimi bo w sumie widziałam tylko w jednym miejscu - tam gdzie kupiłam

ren133 21:03, 07 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
Brzozy ciacham w lutym, tylko wierzchołki (ok 20-30cm)- trzeci rok z rzędu czyli odkąd są u nas.

Po tujach bardzo widać - kupiliśmy z 7 lat temu i nie siegały wówczas do drugiego pola w betonowym płocie czyli jakieś 40cm wysokości miały, obecnie mają ok 3 metrów - w najbliższym czasie chcę wyrównać

Oj to daleko do siebie mamy

ps. Ale kul cisowych mi nie podwędzisz, bo Mirelka z Wielkopolski to się trochę boję

No to na cięcie moich już za późno? W przyszłym sezonie je przytnę
3m są te tuje?

PS No co Ty ... dzwoniłam ale pan nie odbierał
AngelikaX 21:16, 07 mar 2017

Ciachałam z dwa tygodnie temu - niewiem czy możesz jeszcze, więc nie pomogę.
Tak tuje mają od frontu i zachodu 3 nawet z hakiem niektore, od południa 2,5 do 3 - tak dziwnie nam rosną (kilka ma 2m) mimo iż wszystkie miał przy sadzeniu jedną wysokość wiec czas już wyrównać żeby miały ładny wygląd

ps. Żarcik mały
ps.2. oj... spróbuj jutro jakby co odszukam meila gdzieś chyba mam
SlonecznyOgrod 21:17, 07 mar 2017

Tak, tam gdzie jest żuraw, o te rabatę mi właśnie chodzi.
ren133 21:23, 07 mar 2017

AngelikaX napisał(a)
Ciachałam z dwa tygodnie temu - niewiem czy możesz jeszcze, więc nie pomogę.
Tak tuje mają od frontu i zachodu 3 nawet z hakiem niektore, od południa 2,5 do 3 - tak dziwnie nam rosną (kilka ma 2m) mimo iż wszystkie miał przy sadzeniu jedną wysokość wiec czas już wyrównać żeby miały ładny wygląd

ps. Żarcik mały
ps.2. oj... spróbuj jutro jakby co odszukam meila gdzieś chyba mam

Nie będę już cięła brzóz ale w przyszłym roku na pewno ...
Jutro będe próbować
AngelikaX 21:23, 07 mar 2017

Od tui do krawędzi chodniczka może być 2-2,5m - jutro dokładnie Ci podam
_Martini_ 21:25, 07 mar 2017

Cudny ogród, cudny i wypieszczony. I te kule szklane na tarasie, taki uroczy akcent. Czy brzozy to Doorenbosy? Ja swoich jeszcze nie cięłam wcale... może powinnam? Ale w tym roku to już nie za poźno?
Sebek 21:26, 07 mar 2017

Nie powiem ile zapłaciłem za swoje kule cisowe, bo dziś już bym nawet nie pomyslał o takim wydatku Ale w zyciu bym nie pomyslał, że Twoje były takie tanie
AngelikaX 21:30, 07 mar 2017

Witaj, dziękuje i zapraszam

Tak brzozy to Doorenbosy - moje był wysokie a niewiele gałązek miały wiec zabieg ten raczej był konieczny. Tnę zawsze w lutym - w necie czytałam że można do marca, w innym źródle że akurat brzozy powinno się ciąc w czerwcu. Trudno mi powiedzieć, ja sugerowałam się informacja od zaprzyjaźnionej "ogrodniczki"
AngelikaX 21:32, 07 mar 2017

Sebek napisał(a)
Nie powiem ile zapłaciłem za swoje kule cisowe, bo dziś już bym nawet nie pomyslał o takim wydatku Ale w zyciu bym nie pomyslał, że Twoje były takie tanie

Tym bardziej się cieszę z łowów kojarzę, że przy targowaniu Pan mówił, że w szkółkach są po 300-400zł - parsknęłam śmiechem, że chyba za 3 szt znaczy, że miał rację