Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 07:59, 23 sie 2017

Przecież nie wyganiam

Dziękuję i za gratki i dobre słowo
mrokasia 08:02, 23 sie 2017

Przyszłam tu zapytać jak Ty dobra kobieto sadzisz te tulipany, że masz takie cudne łany i przed chwilą doczytałam . Bo zastanawiałam się czy sadzić gęściej niż instrukcja.
AngelikaX 08:02, 23 sie 2017

MonikA napisał(a)

Mam do zrobienia jeszcze dużo rabatek, więc na pewno gdzieś je wsadzę - są piękne, myślałam pomiędzy żółte bukszpanowe kule, albo żółte cisowe kule, które dopiero będę robić - może z frontu? albo przy tarasie, tak na prawdę nie mam jeszcze konkretnego planu

Będzie Pani zadowolona... z kulami pięknie grają Ja w niedzielę wziełam się za umiejscowienie ich młodych sadzonek na rabacie południowej (opaska przy domu) gdzie mam stożki cisowe z zipperami... dołączyły do cyprysowych i cisowych kul
AngelikaX 08:04, 23 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Przyszłam tu zapytać jak Ty dobra kobieto sadzisz te tulipany, że masz takie cudne łany i przed chwilą doczytałam . Bo zastanawiałam się czy sadzić gęściej niż instrukcja.

Pełne napewno posadzę głębiej, bo ciutkę się kładły - domyślam się że za płytko miały
AngelikaX 08:05, 23 sie 2017

_Martini_ napisał(a)
Jak to Purple Pion upolowałaś? U nas nie było ich wcale, a chcę. Jutro najazd na biedry, mam ich kilka w mieście.

No udało mi się wyhaczyć Może ktoś Cię ubiegł?
AngelikaX 08:08, 23 sie 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Andżela, to jak to jest jedziesz codziennie do tej samej biedronki i mają nowy towar, bo ja się dzisiaj pytałam czy mają więcej tulipanów na magazynie to pani powiedziała ,że nie i nie mogą wogóle trzymać jakichkolwiek roślin na magazynie.

To oni ten towar domawiają i jest szansa , że jeszcze sie pojawi na dniach ?

Nie, to kolejna B. jaką odwiedziłam...w tych poprzednich wszystko co mnie interesowało to wymiotłam

Czy domawiają to chyba nie, odgórnie dostają konkretną dostawę - pytałam w swojej miejscowej babeczki przy kasie to mówiła, że oni nie wiedzą co, ile będzie - dostają dostawe i już
Makusia 08:41, 23 sie 2017

W trzech rzędach na mijankę?! Ło Matko! A ja myślałam, że jak mam 16 paczek po 8 sztuk, czyli (kalkulator)- 128 cebulek, to już będzie szał na hortensjowej
No to co robić ? Jak żyć? Dokupić, czy dać rzadziej i obserwować?
Gosialuk 08:50, 23 sie 2017

Dzień dobry
Obejrzałam wizytówkę i ogólne wrażenie - piękny, uporządkowany ogród. Najbardziej spodobało mi się siedzisko do czytania. Też takie chcę!!! Super!
Czy powiesz jakie tam trawy rosną po bokach ścieżki prowadzącej do niego?
Zaznaczam do przeczytania i pozdrawiam.
AngelikaX 08:51, 23 sie 2017

Licz 10szt na metr, przy tej ilości w trzech rzędach starczy Ci na dobre 4 m... jaką masz długą hortensjową?

ps. Możesz rzadziej ciut, albo dwa rzędy zamiast trzech
AngelikaX 08:53, 23 sie 2017

Gosialuk napisał(a)
Dzień dobry
Obejrzałam wizytówkę i ogólne wrażenie - piękny, uporządkowany ogród. Najbardziej spodobało mi się siedzisko do czytania. Też takie chcę!!! Super!
Czy powiesz jakie tam trawy rosną po bokach ścieżki prowadzącej do niego?
Zaznaczam do przeczytania i pozdrawiam.

Witaj

Dziękuje za odwiedziny i uznanie

Trawy na ścieżce prowadzącej do siedziska to turzyce The Beatles.

Zapraszam i pozdrawiam