Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 09:18, 10 gru 2016

MirellaB napisał(a)
Pierniki u mnie już zjedzone. Jakoś nie mam ochoty pięć drugi raz. Jednak czego się nie robi dla radości dzieci

Ja piekę dość późno, ale przynajmniej do świąt dają radę przetrzymać swoje przy pieczeniu trzeba wysiedzieć (lub wystać - ja tą opcję preferuję) U mnie wczoraj jeszcze takie na raty to pieczenie było wiozłam syna na próbę jasełek międzyczasie (także do końca nie kucharzył, ale siostra za niego bardzo nadrobiła ) na powrocie wskoczyłam na pocztę nadać przesyłkę - jak się okazało z nosem od mąki różnie można było sobie to zinterpretować

także owocnego pieczenia drugiej rundy życzę

ElzbietaFranka 13:28, 10 gru 2016

Te drozdze to przesada, ale dogladam je i dokarmiam regularnie co dwa tygodnie biohumusem rozcienczam w wodzie i to sprawia, ze tak rosna.
Wiosna nawoze przrobionym obornikiem lub kompostem bo mam bardzo duzy kompostownik, gdyz wszystko kompostuje nawet sciete posiekane krzaki doslownie wszystko oprocz tych roslin ktore sa czasem porazone przez grzyby to pale poźna jesienia.
Moja dzialka to samotnka w zasiegu ok 300 m nie mam sasiada za wyjatkiem jednego nie udanego, ale jakos zyjemy.
Masz trawe z rolki, ja sialam tez mam bardzo ladna, chodze jak po dywanie. Ja mam jeden problem, poza plotem sa łaki i jak kwitna to nasiona sie rozsiewaja i musze chodzic z nozem i wycinac mlecze i inne albo opryskuje, bo babka lancetowata sie rozsiewa.
Ja mam jedna rozplenice 1,60 wysoka o szerokosci nie pisze prrzedobrzylam obornikiem nie mam zdjecia, wiec to dlatego ta rada.
Mam sklonnosci do dlugich postow, ale chcialabym wszystko naraz opisac.
Pozdrawiam Ela.
Kasiolaaa 23:00, 10 gru 2016

Jej ja chcem tak samo jest tak ze bym lezala na tej trawie i nikt by mnie nie wygonil zakochalam sie
AngelikaX 01:44, 11 gru 2016

Hej Kasiu, zapraszam, ale może latem - teraz to żadna przyjemność - za zimno, za szaro i buro Pozdrawiam
AngelikaX 01:50, 11 gru 2016

ElzbietaFranka napisał(a)
Te drozdze to przesada, ale dogladam je i dokarmiam regularnie co dwa tygodnie biohumusem rozcienczam w wodzie i to sprawia, ze tak rosna.
Wiosna nawoze przrobionym obornikiem lub kompostem bo mam bardzo duzy kompostownik, gdyz wszystko kompostuje nawet sciete posiekane krzaki doslownie wszystko oprocz tych roslin ktore sa czasem porazone przez grzyby to pale poźna jesienia.
Moja dzialka to samotnka w zasiegu ok 300 m nie mam sasiada za wyjatkiem jednego nie udanego, ale jakos zyjemy.
Masz trawe z rolki, ja sialam tez mam bardzo ladna, chodze jak po dywanie. Ja mam jeden problem, poza plotem sa łaki i jak kwitna to nasiona sie rozsiewaja i musze chodzic z nozem i wycinac mlecze i inne albo opryskuje, bo babka lancetowata sie rozsiewa.
Ja mam jedna rozplenice 1,60 wysoka o szerokosci nie pisze prrzedobrzylam obornikiem nie mam zdjecia, wiec to dlatego ta rada.
Mam sklonnosci do dlugich postow, ale chcialabym wszystko naraz opisac.
Pozdrawiam Ela.

Widać, że bardzo im dogadzasz a sąsiad - no cóż pozostaje ignorować
Mój dywanik.... achhh...dziś przeglądałam zdjęcia z lata... dopiero grudzień a mi już brakuje tej soczyście zielonej miękkości - Twój widziałam - piękny (zastanawiałam się w jaki sposób zakładaliście)

Co do rozplenic to Twoja to naprawdę jakiś gigant - jeśli moje się tak rozrosną, pozostaje je odmłodzić lub znaleźć im inną miejscówkę
MirellaB 06:42, 11 gru 2016

Rozplenice potrafią potwory urosnąć. Już się boję co będzie z moimi w przyszłym roku w ścisku posadziłam 10 sztuk. Wykopywać i dzielić to ciężka robota
AngelikaX 16:07, 11 gru 2016

Moje są wszystkie z jednej sadzonki - wykopywałam i dzieliłam - może nie było łatwo, ale tragedii większej też nie było
AngelikaX 18:17, 11 gru 2016

weekendowo - piernikowo

anbu 18:58, 11 gru 2016

Jak tu ładnie w tym ogrodzie
AnnaCh 19:32, 11 gru 2016

Ukradłam dwa