Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 18:21, 19 wrz 2017

AniMa napisał(a)
Jak widze te Twoje wrzosy to mnie korci...ale nie iwedziałabym gdzie je u siebie dać - więc na razie tylko w jesiennych kompozycjach doniczkowych
Cudnie kadry

Justyna dobrze skomentowała, że ciuszki w L. to styl lat 90-tych, panterka też mi sie nic a nic nie widzi. Skusiłam się na 2 opakowania gladiatorów...krzyśków u nas nie było, giganteum tez nie widziałam....

Wrzosowiska dziękują

Ania u Ciebie takie rewolucje się szykują, że przebieram nogami już zima zapowiada się interesująco

AngelikaX 18:23, 19 wrz 2017

kasja83 napisał(a)

Piękne kadry. Jak się ma taki ogród-to można do znudzenia focić jedno i to samo. Za dwa tygodnie będzie to wyglądać znów inaczej

Dziś tak pięknie słonecznie u mnie, że większość popołudnia dziś spędziliśmy na leniuchowaniu w ogrodzie... można leżeć i gapić się ale fot na razie wystarczy

AngelikaX 18:24, 19 wrz 2017

lojalna_ napisał(a)
Wrocilam do fotek bo są bajkowe. Jak Te wrzosy tak pięknie u Ciebie rosną mnie nie lubią mam tylko w donicach ))

Sama się dziwię, chyba im pasuje u mnie
AngelikaX 18:25, 19 wrz 2017

iwonkap napisał(a)

ślicznie
Koniecznie zaproś kogoś do siebie z aparatem, pokaz inne spojrzenie na ogród i nowe kadry

Dzięki

Jak ktoś się nawinie to oczywiście pokaże foty widziane innymi oczami
AngelikaX 18:28, 19 wrz 2017

kami napisał(a)
Ja sobie bluzę z L softshel chwalę, lekka ciepła i rękawy suche jak grzebałam w ziemi. Choć miałam ją 2 razy na sobie to jeszcze mogę zdanie zmienić.

Angelika co to Ci za wysoka trawa kwitnąca stoi za brzózkami? Bo po lewej to gracllimus.

No właśnie nie wiem jaki to miskant (kiedyś obstawiałam Cabaret, ale pewności nie mam)

ps. Pan, który mi go sprzedawał wciskał kit, że to ML
AngelikaX 18:29, 19 wrz 2017

eee_taam napisał(a)

tez byłam ...ale nie za ciuszkami bo panterka to nie mój styl i fason ...choc ogladałam te panterki róznorakie ....szmatki jak szmatki ..jak z chińskiego targu ....kobity mierzyły chciały sie posrać z radości ...choc wydaje mi sie ze jakość i odszycie mierne ....w latach 90 jak latałam po imprezach to takie kiecki to byłby szał pał ....ale dzis nic ciekawego ....natomiast na ulicy bedzie widać lans tych co byli dzis w L

na czosnkach przynajmniej był spokój ....krzyski do mnie nie przemówiły ...wziełam tylko paczke Purple sensation i giganteum spokojnie przejrzałam jeszcze kartony z poprzednich dostaw ...ale tez mnie nie skusiły

PS. ogród zapomniałam pochwalić bo przeciez trudno nie zauwazyc tej pedancji i porzadeczku ...normalnie zyleta troszke zazdroszcze choc lubie swój bałaganik bylinowy

U mnie w B. też na cebulowych cisza... nigdy nie spotkałam aby ktoś prócz mnie tam przewracał w sumie dobrze.. więcej dla mnie było

Merci Justyś
Zana 22:25, 19 wrz 2017

Spóźnione gratki na 500.

Pytasz u mnie o niskie miskanty. Ja mam tylko tego Adagio i to od wiosny. Ale zrobiłam sobie kiedyś listę w notatniku z niskimi odmianami:

Yakushima Dwarf 50-70 cm, 120 w kwitnieniu

Yaku Jima 70-90 cm, 110-130 w kwitnieniu

Sioux 80/110

Silver Stripe 90/120

Gnome 70/100

Little Kitten malutki, tylko 40 cm

Opisy rozmiarów z neta.
Muszelka 22:31, 19 wrz 2017

Twój ogród jest obłędny. Codziennie do niego wracam
Makusia 10:50, 20 wrz 2017

Dzień Dobry Szanownej Pani
U Ciebie, to przyznam, że mimo wyżucia i wyplucia byłam na bieżąco
Co to są "ozdobne kapustki"?
Hakuro- pewnie dobrze zrobiłaś wywalając je i podjęłaś słuszną decyzję, ale miej świadomość, że one u Ciebie wyglądały (jak wszytko zresztą) doskonale- widać, że były zadbane i wypieszczone, mimo, że miłością do nich nie pałałaś
O wrzosy jeszcze zapytam- czym przeciw grzybowym pryskasz i kiedy dokładnie? Przed, czy po ścięciu?
AngelikaX 11:17, 20 wrz 2017

Dzień dobry również Szanownej

Czuję się zaszczycona, że mimo urlopu i nieszczęsnego powrotu do rzeczywistości zaglądałaś reguarnie

Hakuro maja się dobrze... mówią, że "tam" (w zaświatach) nikt nie marudzi, ze szybko rośną i na drabinę (i to jaką wysoką) trzeba się gramolić z ciężkimi nożycami do żywopłotu i to z przewodem elektrycznym, nikt nie marudzi, że śmiecą liśćmi przez całe lato (w sumie u mnie pewnie większość zgubiły już, to i nie mają co ) i ogólnie mówią, że dużo koleżanek-hakuro tam spotkały

Wrzosy pryskam po cięciu, jakoś mi się tak wydaje, ze jak zetnę kwiaty to ten środek przeciwgrzybowy wszędzie dotrze... a tak gęste korony kwaitowe mogłyby mu to uniemożliwić zalezy co mam pod ręką - przeważnie topsin

Ozdobne kapustki to takie:

https://www.google.pl/search?q=kapusta+ozdobna&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjm5snAtLPWAhWoKcAKHUolDUAQsAQINA&biw=1366&bih=659