Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Balea 11:27, 23 mar 2018

Dzieki za linka, z betonowym kragiem.
Nieszkodzi, ze to jeszcze potrawa z znowymi fotkami, bede tu co chwile zagaldac ;-9

A co to tego sztucznego trawnika, to sa tez takie z zielonym podkladem.

https://www.stilartmoebel.de/zuhause-bei-sam/trend-kunstrasen-fuer-den-balkon/

Makao_J 20:59, 23 mar 2018

AngelikaX napisał(a)

Ja nic do deszczu latem nie mam, niech pada, ale może w nocy co? Jak wszyscy (no dobra większość) śpi, a w dzień słoneczko poproszę i tak całe lato

Moje anabelle to już nie pączki a stożki mają

Wiesz, może ja mam dużo do nadmiaru deszczu bo mam u siebie róże i one wciąż mi chorują. Pewnie gdybym ich nie miała to też bym nie narzekała. Może powinnam je podwyższyć na rabacie i by ich tak nie zalewało. Pomyślę nad tym.
awoya 16:43, 24 mar 2018

Witam. Jestem stałym podglądaczem Twojego ogrodu i ciągle podziwiam-jaki jest piękny i uporządkowany! Ja jestem na początku swojej przygody z ogrodem, dlatego podpytuję o rzeczy, o których nie mam pojęcia. Mam pytanie dotyczące ściółkowania- ponieważ masz rabaty z korą i kamieniem, to które rozwiązanie lepiej się sprawdza pod drzewami?. Muszę przeorganizować rabatę, w okolicy której rośnie klon, akacja i brzoza, a co się z tym wiąże-jesienią wiele liści. Na tej rabacie będą hortensje, trawy, żurawki i wiele innych. W zeszłym roku jak zakładałam tę rabatę to założyłam włókninę z myślą o żwirku, ale naczytałam się na ogrodowisku o tej "szmacie" i rozważam jej zdjęcie i zastosowanie kory, ale zastanawiam się jak później sprzątać opadłe liście. Bardzo proszę o radę, bo już sama się pogubiłam..... Pozdrawiam Aga
AngelikaX 17:04, 24 mar 2018

Witaj fajnie, że się ujawniłaś... bardzo cieszą mnie nowi goście

Przy drzewach teoretycznie lepiej sprawdzi się żwirek, ale nie kwestia łatwości sprzątania jest wyznacznikiem tylko potrzeby roślin... planujesz na rabacie mieć hortensje więc tu już nasuwa się samo czym powinna być wyściółkowana... oczywiście korą
U siebie liście sprzątam odkurzaczem ogrodowym - mój ma regulację siły, więc w korze też daje radę jeśli liście są suche...

Pozdrawiam
AngelikaX 17:05, 24 mar 2018

Makao_J napisał(a)

Wiesz, może ja mam dużo do nadmiaru deszczu bo mam u siebie róże i one wciąż mi chorują. Pewnie gdybym ich nie miała to też bym nie narzekała. Może powinnam je podwyższyć na rabacie i by ich tak nie zalewało. Pomyślę nad tym.

A no widzisz, ja nie mam róż to mi deszcz nie straszny
AngelikaX 17:07, 24 mar 2018

Balea napisał(a)
Dzieki za linka, z betonowym kragiem.
Nieszkodzi, ze to jeszcze potrawa z znowymi fotkami, bede tu co chwile zagaldac ;-9

A co to tego sztucznego trawnika, to sa tez takie z zielonym podkladem.

https://www.stilartmoebel.de/zuhause-bei-sam/trend-kunstrasen-fuer-den-balkon/

Zapraszam

Dzięki Rozglądałam się troszkę, są też takie gdzie źdźbła rosną pod różnym kątem (nie dając przez to wrażenia szczoty) powinny "ukryć" krawędź podkładu
AngelikaX 17:08, 24 mar 2018

polinka napisał(a)

Dzięki Angel!

Za rok jak założymy trawnik z rolki to kupię siewnik i nawóz który stosujesz

Buziaki

A proszę

Buziaki także ślę
AngelikaX 17:10, 24 mar 2018

Makusia napisał(a)
Wiesz, że zamienniki bardziej mi w oko wpadły? No rewelacja! Nowoczesne ale proste.

A napis będzie miodzio! Czego nie wymyślisz, będzie super, bo już sam pomysł jest świetny!

Co do lamp utwierdziłaś mnie Pójdę po taniości...

Będzie raczej sztuczna trawa, taka możliwie z wyglądu najmniej sztuczna

Oglądałam też panele z bukszpanu, aby na klej na gorąco je dać, ale jednak plastikiem trącą
AngelikaX 17:14, 24 mar 2018

inka74 napisał(a)
A 1 rolka sztucznego mchu nie wystarczy? Litery robisz z kawałków i łączysz. Fajny pomysł i niebanalna ozdoba będzie. Bardzo jestem ciekawa pawilonu

Nie wystarczy jedna rolka, napis ma wysokość 50cm x 6 liter...

Ja też jestem ciekawa jak wyjdzie już nie mogę się doczekać... dziś było wstępne upiększanie... znaczy siatka i klej pod tynk
AngelikaX 17:15, 24 mar 2018

leon60 napisał(a)
Też kiedyś chciałam zrobić podobny napis ale eM wiecznie nie ma czasu... poroże zawieszę

W tym względzie sama działam, bo eMowi też pewnie bym się nie doprosiła