Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makusia 09:07, 11 cze 2018

Jak się cieszę, że remont skończyłaś! Chyba bardziej, niż Ty
Znaczy, będziesz częściej! Suuuuuper!!!!

Fotki już mnie onieśmielają- brakuje mi myśli twórczej, żeby skomentować POwiem tylko, że rabata z szałwią mnie zauroczyła tym razem- cudniasta!
Makao_J 09:13, 11 cze 2018

AngelikaX napisał(a)

Z każdej strony mam 5 sztuk... Wszystko zależy w jakim sąsiedztwie rosną, bo zauważ, że moje te z prawej strony kręgu są znacząco niższe (brzoza kradnie im wodę, dodatkowo korona dość mocno światło im blokuje)

Na prawdę 5? O kurczczek. To mocno przyrosły. Mogę mieć problem w kilku miejscach jak tak
AngelikaX 09:15, 11 cze 2018

Aniu one mają już troszkę lat 7 wiosen chyba będzie

AngelikaX 09:18, 11 cze 2018

Makusia napisał(a)
Jak się cieszę, że remont skończyłaś! Chyba bardziej, niż Ty
Znaczy, będziesz częściej! Suuuuuper!!!!

Fotki już mnie onieśmielają- brakuje mi myśli twórczej, żeby skomentować POwiem tylko, że rabata z szałwią mnie zauroczyła tym razem- cudniasta!

Wierz mi nikt nie cieszy się bardziej z końca remontu niż ja! To był czas wycięty z zyciorysu, okraszony sporo stresem... i nie zamierzam go powtarzać, może nie napiszę "nigdy" ale na pewno nie w najbliższje dekadzie

I ja się cieszę, że wróciłam na O. brakowało mi go a jakże i milo, że ktoś cieszy się ze mną

Ogrod dziekuje
anna_t 10:50, 11 cze 2018

AngelikaX napisał(a)
Aniu nie jest mocowane w żaden sposób, miało tylko wykorytowane podłoże.
a powiedz mi kojarzysz jaka ma średnicę? Jaka długa Ci wyszła ta leżanka w środku?
AngelikaX 10:58, 11 cze 2018

Tak, średnicę ma 2m (po wewnętrznej stronie - bez ścianek - samo "światło" kręgu)
Materac leżanki ma 182cm długości.
Natomiast co do wcześniejszego posta Twojego to napiszę, że krąg waży ok. 2 t więc wg nas mocowanie nie było potrzebne, bo ręce ludzkie nie są w stanie go ruszyć

ps. Podam Ci jeszcze szerokość leżanki - 1 m, bo rozglądając się za kręgiem trafisz na różne o 2 m średnicy tzn z wysokością boku 50cm, i są też właśnie 1m
anna_t 12:57, 11 cze 2018

dziękuję Ci za informacje tak myślałam ze pewnie ciężar wystarczy żeby krąg stał w miejscu ale wolałam się upewnić
czyli leżanka idealna
krąg malowałaś farbą do betonu? czy jakąś taką od elewacji?
SlonecznyOgrod 13:10, 11 cze 2018

AngelikaX napisał(a)
A tymczasem trochę wczorajszych fotek... miały być wieczorem ale net zastrajkował

Szałwia na pierwszy ogień - zaraz stanie tu basen i do końca wakacji rabata nie będzie widoczna w całej okazałości... a szkoda bo w tym roku bardzo przybrała na masie (czego nie powiem o Evergoldach paskudach jednych )

Wchodzę i ogrodu nie poznaję, tak dawno mnie nie było, czy co...
Widzę, że jednak kosteczka przy wejsciu do pawilonu, bo pamiętam żwirek.
O szałwiachu Ciebie nie słyszałam, a skąd te trawy takie duże Ci się wzięły, rosły tam?
Kompletnie nie rozpoznaję tego miejsca.
KLAUDIA 21:11, 11 cze 2018

Hej Angelo.To ze ogrod masz piękny. To jest jak najbardziej oczywiste i każdy się nim zachwyca.ja tez zaglądam tu codziennie. Taka wierna podglądaczka.Ale chciałam Ci coś podpowiedzieć. Bo masz bardzo utalentowanego męza i tatę wiec pomyśl o wykonaniu takiej studni głębinowe. Wkopuje się ją w ziemie średnica rury około 10 cm do 20 cm. Podlaczasz pompę i wodę masz tyle co da Ci ziemia jedynie prąd to Twój kosz . Kopie się na różne głębokości wszystko zależy na jakiej jest woda.masz automatyczne podlewanie wiec trzeba byłoby się jedynie dopytac jak to by działało.są ewentualnie ekipy które to robią. Pozdrawiam
nicol21 21:15, 11 cze 2018

Piękny ogród! trawa zachwyca. no i nie tylko trawa.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies