Pisałam kiedyś o dyskusji z moim szwagrem na temat mojego koszenia na "3" i jego... jego "3" dawała dłuższe źdźbła, doszliśmy do wniosku, że gęstość murawy ma tu ogromne znaczenie...
Przy trawniku mam obrzeże z kostki brukowej... na razie nowe sadzonki mam pomiędzy ID, do Limek nie dotarły znaczenie ma też chyba, że u mnie podłoże bardzo zbite... zaobserwowałam to już przy Beatlesach przy kręgu (dziewczyny pytały, że u mnie w zwartych kępach) sadzone przy bryle domu mają bardziej luźny pokrój, a tam ziemia bardziej piaszczysta
Hm, może, u mnie bardzo gęst trawnik i jakbym skosiła na 3 byłoby to mega nisko.
Padłam!!! Powinnaś to opatentować i sprzedawać za grubą kasę jako architektura ogrodowa
Obstawiałabym raczej odwrotnie - czym gęstsza trawa tym kosiarka mniej sięga do podłoża, co daje "wyższą" 3
Platanów nie sadziłabym w jednej linii z tujami czy cisami... dałabym je np. przed tuje, a przed ekranami z cisów dałabym hortki… nie wiem ile szerokości ma mieć ta rabata, ale ja pociągnełabym ja od linii za danicami z prawej strony (gdzie masz taką wstawkę trawy)
Padłam