Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Kokesz 17:05, 02 paź 2018

jolka napisał(a)
Muszę już wyłączyć komputer, bo jak się jeszcze chwilę pogapię w Twoje wrzosy to jutro skończę na ryneczku lokalnym i wrócę z koszykiem nowych wrzosów. Nie wiem co ja im źle robię, ale u mnie są beznadziejne. Część ubiegłorocznych padła, a cześć która się ostała - bardziej straszy niż przyciąga. A naprawdę się starałam

A przed sadzeniem rozluźniasz mocno bryłę korzeniową?
Ja wyczesuję z korzeni prawie cały torf, korzenie w 1/3 przycinam i sadzę w mieszankę rodzimej ziemi wymieszanej z korą i kompostem.
Nie wyczesany torf zaschnie w ziemi w taką bryłkę prawie na kamień i roślinka w końcu też uschnie.
Mysza 17:49, 02 paź 2018

Przepiękne te wrzosy...i brzozy

Pozdrawiam.
Karoandherga... 12:47, 09 paź 2018

AngelikaX napisał(a)
Ciasnawo tam masz, jaką tam masz szerokość?

Wiesz, tam jest sporo miejsca tylko tak to wygląda na zdjęciu. Posadziłam te Hortensje co 70 cm w końcu. Mam nadzieję, że jak się rozrosną to będzie fajny szpaler.

Właśnie kupiłam w kiosku Mój piękny ogród wydanie specjalne z Twoim ogrodem gratuluję publikacji
A ogród wyszedł super jak zawsze
evel 13:46, 09 paź 2018

Angelika czy często wykorzystujecie pawilon?
Napisz mi proszę coś więcej o tym jak się użytkuje, czy zmieniłabyś coś, np. długość, szerokość, czy czegoś Ci tam brakuje?
Pytam, bo zabieram się za nasz i ciągle zastanawiam sie nad wymiarami

AngelikaX napisał(a)

AngelikaX 14:32, 09 paź 2018

Ostatnio jakoś z eMem dyskutowaliśmy, że gdyby tak z pół metra ewentualnie metr był szerszy byłby idealny wówczas jeden z foteli ustawilibyśmy pod ściana za bukiem... obecnie przy stole od tej stronie nikt nie siedzi, bo fotel się nie zmieści, także mamy niewykorzystane miejsce przy stole... ale dodam, że to duży stół (kwadrat 1-1,20 x 1-1,20)…

Poza tym nie zmieniłabym raczej nic...

Czy czegoś brakuje? hmmm… zależy, bo jak komuś daleko do domu to i lodóweczka by się przydała i tv jakiś mniejszy... mi nie trzeba, ale wiadomo co kto lubi

ps. Uzywaliśmy często, jak pisałam w czasie remontu to główne pomieszczenie użytkowe było
AngelikaX 14:35, 09 paź 2018

Karoandhergarden napisał(a)

Wiesz, tam jest sporo miejsca tylko tak to wygląda na zdjęciu. Posadziłam te Hortensje co 70 cm w końcu. Mam nadzieję, że jak się rozrosną to będzie fajny szpaler.

Właśnie kupiłam w kiosku Mój piękny ogród wydanie specjalne z Twoim ogrodem gratuluję publikacji
A ogród wyszedł super jak zawsze

Może takie wrażenie, na fotce to cała szerokość rabaty wystarcza tylko na pas tui... tak z ciekawości jakie ma wymiary?

70cm dla hortek jest ok

Publikacja w moim pięknym? a nawet nie wiem, że jest - muszę kupić - o czym artykuł tym razem?

Dzięki

AngelikaX 14:35, 09 paź 2018

Mysza napisał(a)
Przepiękne te wrzosy...i brzozy

Pozdrawiam.

Dzięki Mysza
AngelikaX 14:37, 09 paź 2018

Kokesz napisał(a)

A przed sadzeniem rozluźniasz mocno bryłę korzeniową?
Ja wyczesuję z korzeni prawie cały torf, korzenie w 1/3 przycinam i sadzę w mieszankę rodzimej ziemi wymieszanej z korą i kompostem.
Nie wyczesany torf zaschnie w ziemi w taką bryłkę prawie na kamień i roślinka w końcu też uschnie.

Ja nie wyczesywałam, ale też torf nie był przesuszony na kamień... u mnie doniczki przed posadzeniem stały w plastikowych brytfankach w wodzie od poprzedniego dnia
Zana 14:47, 09 paź 2018

Kurka wodna, jak ja mogłam przegapić taką porcję wrześniowych fotek. Ale już nadrobiłam, rozpłynęłam się normalnie z zachwytu i se pochlipię pod nosem.
evel 09:19, 10 paź 2018

AngelikaX napisał(a)
Ostatnio jakoś z eMem dyskutowaliśmy, że gdyby tak z pół metra ewentualnie metr był szerszy byłby idealny

Proszę, przypomnij jeszcze jakie ma wymiary?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies