Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

Makao_J 16:17, 14 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)
Aniu raczej będzie to grupa tulipanów do jakich jest "przypisany" EE.

Tak myślałam. Teraz dzięki Tobie mam pewność.
Spróbuję jesienią je wyczatować. Może w końcu mi się uda
Pola 16:22, 14 kwi 2019

Ogród jak z pod igły, obejrzałam wizytówkę, świetnie rozplanowany gratulacje. Tulipany wymiatają i dają niesamowity efekt.
sylwai 17:12, 14 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)
I na koniec exotiki w pełnym słoncu

miłej niedzieli wszystkim

Piękności
sylwai 17:15, 14 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)
Zippery dają po oczach

Oj dają,dają.Cudnie
sylwai 17:22, 14 kwi 2019

Andżela,chcę w tym roku kupic Agrecol Szybki Efekt Dywanowy.Do tej pory stosowałam Florovit Szybki Efekt Dywanowy ale przejrzałam skład obu nawozów i widzę,że Agrecol ma aż 25%azotu,a Florovit tylko 19%azotu.Wyczytałam również,że Agrecolu sypie się 12g/1mkw natomiast Florovitu 30g/1mkw.Różnica kolosalna moim zdaniem.I dlatego postanowiłam kupić Agrecol i sprawdzić jak zareaguje na niego mój trawnik.I w związku z tym mam do ciebie pytanie,czy on dość dobrze się rozpuszcza,czy raczej trudno?.Kiedyś kupiłam 25kg Yary do trawnika i to była jakaś masakra,strasznie trudno się rozpuszczał.
inka74 17:39, 14 kwi 2019

AngelikaX napisał(a)
Lawendowa jeszcze chwilkę zachwyci tulipanami, choć w tym roku są zdecydowanie niższe

te tulipki to dwuletnie? Wyciągałaś je z ziemi czy zostawiałaś? Dosadzałaś nowe? U mnie na razie tylko EE z ubiegłego roku zostawione w ziemi ładnie kwitną. Są mniejsze ciutek o tych wykopanych ale za to to jest ich cała masa.

Jak zwykle piękne widoki. Ech, powzdycham do twojego trawniczka. Jakby zimy nie widział.
MirellaB 18:09, 14 kwi 2019

Zippery super. Cieszę się, że jesteś z nich zadowolona
kasia1 18:19, 14 kwi 2019

Angelika, a masz może jakiś patent na cięcie berberysów? Żeby kolce nie raniły rąk? Masz ich tak dużo, to może masz jakiś pomysł. Ostatnio cięłam mój nowy żywopłot z Atropurpurea i skończyło się kolcem w palcu, z którym męczyłam się dwa tygodnie. To mnie trochę zniechęca do berberysów, chociaż są piękne i szybko startują. Dostałam potem w prezencie takie skórzane robocze rękawice, ale to dopiero w przyszłym roku sprawdzę, czy wystarczająco chronią i czy w ogóle da się w nich pracować...
18:36, 14 kwi 2019
żurawki zipery świetnie przetrwały zimę, ja swoje fire alarm chyba wymienię na inne, choć w tym roku już przezimowały, ale zrobiły się malutkie, tj wszystko suche i od środka odbijają

Myślę o ziperach albo rio
deszczowymaj 18:59, 14 kwi 2019

Angelika ..normalnie brak słów
jest tak pięknie,że niewiem co napisać