Wesołych świąt, jeszcze przy kawie podczytuję Ogrodowisko.
Musze przyznać te róże pełne są moim faworytem, ale nie mam żadnej. Nie spotkałam w szkółkach, ale żeby od razu taka cena, no to może się wstrzymam Będę za to patrzeć na Twoje i na razie starczyć mi musi
Pozdrawiam, odpoczywaj.
Tutaj gdzie jestem tez teraz pogoda w kratke. Do godz. 16.00 piekna sloneczna pogoda. Teraz pada snieg i bialo. Ale nie mozna narzekac, byle deszcz nie pada.
Daria, nie raz tak mam, ze sie rzucam na cos. Wypadlo tym razem na piekne roze. Sa drogie, bo bardzo solidne krzaki. Te roze sa sciagane ze szkolek zachodnich, wiec szkol,arz w Anglii czy Francji nie moze sobie pozwolic na wyslanie bele jakiego chlamu. Jak kontrahent bierze np tysiace sztuk a nie 3 czy 4 krzaki. Stalego kontrahenta sie szanuje, to sa roze za euro a nie za zlotowki.
Oliwia .. to roza z 2014 roku wiec stosunkowo "nowosc na rynku" i za to sie placi. Claudia... tez ladna ale juz nie nowosc to tansza.
Jest duza roznica miedzy polskimi rozami a tymimprzyslanymi z zachodu. Mam w rodzinie zapalenca rozanego i tez mi to powtarzal.
Basiu co ty cykalam bo sie turysci tak ustawili. Chcialam pokazac, jak ladnie slonko swiecilo. Duzo ludzi chodzi, pelno narodu z dziecmi a dzieci wiadomo nie usiedza w domu.