Brzozy posprzątane, choć jeszcze na Youngi są liście. Teraz wisterie spadły. W szok mnie wprawił tamaryszek, taka gruba warstwa pod nim. No i jeszcze wierzby białe prawie w pełni ulistnienia. Trochę sypią, ale to dopiero początek.
Elu, cudnie Pani Jesień pomalowała Twój ogród. Napatrzeć się nie mogę.
Trafiłam tu w poszukiwaniu tulipanowca, ale zachwyciły mnie też dęby.
To Green Pillar czy Green Dwarf?
Mam miejce na jedno kolumnowe drzewo i myślałam o tulipanowcu, ale teraz się waham czy nie wybrać dębu. Doradzisz?
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Kiedyś któraś ogrodniczka u mnie napisała liście to pestka w sprzątaniu igły to jest wyczyn. Nie wierzyłam sosny u mnie jeszcze były małe i nie zrzucały igieł.
Teraz przyznaje rację. Nie daj Bóg igły grabić. Grabie, je bo chce aby trawa rosła pod sosnami no i rydze w trawce rosną.
Igły do grabienia to cholernie ciężka robota jak chcesz dobrze wygrabić.
Teresa jedno i drugie drzewo jest ładne. Jednak wybrała bym dęba błotnego green pilar.
Dąb ma liście lśniące skórzaste jesienią przebarwiają się w różnych kolorach od pomarańczy, różu do czerwieni. Zależy od słonecznej jesieni.
Tulipanowiec też lśniące liście jesienią cytryna do ciemnej pomarańczy. Dosyć długo liście trzymają się na drzewie, tulip. zrzuca jesienią liście.
Dąb też długo trzyma liście. Mam 7 szt i jeden liście zrzuca na zimę inny potrafi trzymać do wiosny więc różnie to bywa.
U mnie nie dosyć, że pada od 13-tej wczoraj, to w nocy zaczęło nieźle wiać, a liście na wierzbach jak wisiały tak wiszą. Tyle ich już spadło i jeszcze co najmnie drugie tyle wisi. Rabaty zasypane. Teraz będę w worki ładować na ziemię liściową