Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Monika83 18:25, 09 gru 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
To wczorajsza fotka pewnie ostatnia w tym roku.

To przejście między jedną a drugą częścią

. Fajne te przejście i mam wrażenie że chyba pierwszy raz widzę z tej perspektywy te miejsce...
ElzbietaFranka 00:04, 10 gru 2024

anpi napisał(a)
Taki czyściutki trawnik robi wrażenie! Muszę się jakoś zmibilizować i swój tak ogarnąć, bo wala się po nim jeszcze sporo liści, gałązek, szyszek. Ale u nas w końcu drugi dzień pada porządniej, bo do tej pory to symbolicznie mżyło. Więc z porządków nici.
Fakt, że te liście dębowe u ciebie jeszcze wróżą robotę, oby spadły wcześniej, bo wiem jak wiosną wkurzają. Miałam zwykłego dęba , który śmiecił prawie do maja

Aniu miałam bardzo dużo liści już brzozowe ogarnęłam. Jeszcze te dębowe, ale trudno kiedyś spadną.
Do mają to mam z bukami zielone liście wychodzą a brązowe na drzewie. Też grabiami zrywam.

Piękny grab wysoki. Każdego roku wiosna go dookoła przycinam

Jeszcze tutaj z daleka

pestka56 11:31, 10 gru 2024

Tak czy siak mój podziw dla twojego ogrodu jest nieustający. Szczególnie twoje drzewa i rabaty pod nimi mają miejsce w moim sercu

Ela, a to nie jest tak, że dęby trzymają liście do wiosny?

Różankę zostawiam na wiosnę. Już nie dam rady teraz. Ona w całości do przeróbki – wykopać wszystko i usunąć jeżowki; posadzić krzewy po nowemu i jako wypełnienie dam molinie i może śmiałki. Jeżówki tak się rozsiały, że wygląda to po prostu fatalnie.

Jeszcze musimy poprawić grabienie liści z trawnika w kilku miejscach i zostało mi dosadzić cebule narcyzów. Mam nadzieję, że środa i czwartem i będzie wszystko na ten rok.
Rumianka 13:44, 10 gru 2024

Moje dęby też trzymają mocno swoje liście...niech sobie trzymają skoro tak im dobrze...
daszum 21:38, 13 gru 2024

Przyjemnie popatrzeć, ale czyściutko

U mnie nic nie ruszone, 3 tygodnie temu miałam operację zaćmy, w styczniu drugie oko.
Nie mogę się schylać, a w jakimś amoku kupiłam na wyprzedaży 100 tulipanów i 60 lilii.
Lilie mogą poczekać do wiosny, ale tulipany muszę jeszcze teraz ogarnąć.
Margo2 21:16, 27 gru 2024

Elu, przecudny jest ten Twój ogród. Miałam racje, że to mały park.
Bardzo chciałabym go kiedys zobaczyć na żywo.
Monika83 16:43, 03 sty 2025

Elu wszystkiego dobrego w Nowym Roku w życiu i w ogrodzie!
Alija 15:53, 09 sty 2025

Elu, pomyślności na cały rok, zdrówka.
ElzbietaFranka 23:05, 18 sty 2025

Oj dziewczynki dziękuję wam za życzenia też wszystkiego dobrego życzę w tym roku.
Będzie pewnie burzliwy w naszym kraju. Jeszcze 2 m-ce i może będzie już coś robić.

Przeglądam szkółki internetowe co by tu zamówić. Mam na oku miscanta "Navajo" i rozchodniki na skalniak.moze jeszcze host dokupie i bergenii.

Pozdrawiam

Tydzień temu była zima dzisiaj piękne słońce pogoda spacerowa