Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Basieksp 22:09, 09 lip 2025

U nas nic, wczoraj mała mżawka, a niedaleko całkiem duża ulewa była. Czekam na solidny deszcz.
Makao 06:43, 10 lip 2025

A u nas wczoraj lało cały dzień. Mocno ale bez wiatru. Wszystko odżyło zwłaszcza ślimaki
ElzbietaFranka 15:26, 10 lip 2025

Z dużej chmury mały deszcz. Uz się nie dam nabrać IMGW. Padało, ale szału nie ma.
Taki deszcz jak wczoraj to powinien padać z tydzień.

mirkaka 16:10, 10 lip 2025

Elu, czytam że masz 70 róż, a gdzie zdjęcia wszystkich? Tylko część różyczek pokazałaś
U mnie część trawnika też taka wyschnięta , może ostatni deszcz trochę podlał, ale jak sprawdzałam to ziemia wilgotna tylko na kilka cm, głębiej sucho.
Tak jak piszesz tylko lawendę będziemy sadzić

Elu, brzoza może tracić liście przez trociniarkę? Zajrzyj na jej pień, nisko, czy nie sączy się sok i trociny, u mnie tak się dzieje i tej zaatakowanej żółkną już liście
pestka56 10:48, 11 lip 2025

Trociniarka czerwica częściej atakuje wierzby niż brzozy. Bardzo ciężko ją zwalczyć. W sumie najlepiej jest ściąć zaatakowane drzewo i spalić.
Ja mam jeszcze resztkę specyfiku, który skutecznie trociniarkę likwidował (Dursban), ale to bardzo ostra chemia.
pestka56 10:49, 11 lip 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Z dużej chmury mały deszcz. Uz się nie dam nabrać IMGW. Padało, ale szału nie ma.
Taki deszcz jak wczoraj to powinien padać z tydzień.

Dokładnie.
sylwia_slomc... 17:14, 11 lip 2025

U mnie siewki hosty wzięłam do doniczek na zimę i zadołowałam w szklarni bo chciałam je dać na inną rabatę, a bałam się, ze w zimie zadepczę sypiąc do karmników. Posadziłam już w maju docelowo. Rosną całkiem fajnie i rozmiar szybko powiększają
ElzbietaFranka 23:43, 12 lip 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
U mnie siewki hosty wzięłam do doniczek na zimę i zadołowałam w szklarni bo chciałam je dać na inną rabatę, a bałam się, ze w zimie zadepczę sypiąc do karmników. Posadziłam już w maju docelowo. Rosną całkiem fajnie i rozmiar szybko powiększają

Ja posadziłam do gruntu zasiane przeze mnie hosty.
Samo siewki są ciut większe i pewnie też je dam do doniczek.