Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Makao_J 20:19, 19 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Aniu moj ma tez sporo lat i nie za bardzo kwitl. Najpierw chcialam go zagescic to obcinalam tez nie wiedzialam, ze kwitnie na zeszlorocznych pedach. W tym roku mial juz kwitnac to zmarzl i rosnie bardzo ladnie.
Zobaczymy co bedzie w przyszlym roku.

On kwitnie na ubiegłorocznych? Ooo to nie wiedziałam. To dlatego mój nie kwitł bo tak jak Ty tnę co roku by się zagęścił. W tym roku nie ścięłam i puścił długie 3 pędy co nie za bardzo wygląda. Jeszcze ciąć muszę więc na razie z kwiatów muszę zrezygnować
danuta_szwajcer 20:26, 19 lip 2017

Ale piękne te perukowce, ale jak piszesz w gruzie z budowy, one lubia wapno to moze i dlatego tak pięknie kwitną.
jolanka 21:30, 19 lip 2017

Juz pisalam na Kadi watku monardy sa ladne, ale jak maczniak ich opanuje to swiety ... nie pomoze.

Czasami sie udaje U mnie mączniak był az milo a po dwukrotnym oprysku aż milo sobie poszedł oby na dlużej.
Miałam nawet ściąć krzaczek ale szkoda mi bylo bo to była i jest stołówka dla trzmieli i motyli. Cieszę się, że tego nie zrobilam
ElzbietaFranka 23:10, 19 lip 2017

jolanka napisał(a)

Czasami sie udaje U mnie mączniak był az milo a po dwukrotnym oprysku aż milo sobie poszedł oby na dlużej.
Miałam nawet ściąć krzaczek ale szkoda mi bylo bo to była i jest stołówka dla trzmieli i motyli. Cieszę się, że tego nie zrobilam

Jolu ja też jestem daleka od ściecia. Chodziło mi o to, ze "pyszno główka" jest bardzo podatna na mączniaka i atakuje szczególnie jak jest lato ciepłe i deszczowe to dla niego pożywka. Można pryskać, ale ile można. Zarażają się od niej inne rośliny.
Ja też pryskam i pewnie w sobotę wieczorem znowu będę pryskała "topsunem" lub supstr... 2 w 1 na róże ale służy wszystkim roślinom.

Moje pszczoły mają tyle traw za płotem i innych kwiatów, że wariują od zbytku mają wszędzie swoje siedziby mam kilka gniazd w drewutni, a o szerszeniach już nie wspominam w ziemi.
Nowalijka 23:17, 19 lip 2017

Jolu ja też jestem daleka od ściecia. Chodziło mi o to, ze "pyszno główka" jest bardzo podatna na mączniaka i atakuje szczególnie jak jest lato ciepłe i deszczowe to dla niego pożywka. Można pryskać, ale ile można. Zarażają się od niej inne rośliny.
Ja też pryskam i pewnie w sobotę wieczorem znowu będę pryskała "topsunem" lub supstr... 2 w 1 na róże ale służy wszystkim roślinom.

Moje pszczoły mają tyle traw za płotem i innych kwiatów, że wariują od zbytku mają wszędzie swoje siedziby mam kilka gniazd w drewutni, a o szerszeniach już nie wspominam w ziemi.

Dziewczyny, odczytałam tylko ostatnie wątki i pewnie pomyślicie, że urwałam się z choinki, ale zainteresował mnie temat monardy. U mnie pięknie kwitnie, ale jej liście są białe, czy to mączniak?
ElzbietaFranka 23:31, 19 lip 2017

Tak to mączniak.

To moja monarda z 2015 r. a za miesiąc była biała razem z cyniami.

23:43, 19 lip 2017
Ja mam perukowaca 2 lata tnę i kwitł ładnie w tym roku, a czy w zeszłym - nie pamiętam, sięga mi do połowy uda. Drugi był ładniejszy jak kupiłam, a wegetuje, może są różne???
00:05, 20 lip 2017
Jutro wstawię fotki jak zrobię całego, mam tylko kwiaty z tegorocznego maja
Nowalijka 00:07, 20 lip 2017

Moja ulubienica która się odrodziła po zimie. Róża NN pnąca

Mój kwitnący palobin

Piękne masz różyczki, szkoda ze nie znasz nazw, ja też mam ten problem
Milka 06:30, 20 lip 2017

Jeszcze osiedlowe perukowce przepiękne mamy kilka każdego roku tak kwitna

Po prostu cudo