Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 22:40, 17 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Ela, szczękę zbieram na widok traw
Rhapsody in Blue w cieniu ma intensywniejszy kolor. Będziesz prowadzić na pnącą? Może dorosnąć do 2 metrów.

Kasiu Rhapsody... one rosną w cieniu i mają bardzo intensywny kolor tylko tak jak pisałam telefon mój przekłamuje (a po drugie jak robię jestem ślepa bo bez okularów niestety zapomniałam). Będę to pewnie już pączki obok rozkwitną to zrobią kilka zdjęć aparatem. Róże posadziłam wiosną i mają tylko jedną gałązkę i na tej gałązce są kwiaty.
Bardzo bym chciała aby była pnąca, ale to jeszcze zobaczę jak będzie rosła w przyszłym roku.

Kasiu trawy się rozrosły co mam zrobić jak takie wypasione. Za jakieś 2 tygodnie powinny kwiatostany wypuścić to dopiero będzie.
ElzbietaFranka 22:48, 17 lip 2017

To moje wrzosy. Wrzosy są posadzone na takiej podkowie w koło dołku w którym jest kamieć duży. To jest to samo miejsce z floksami od dołu rosną floksy z jednej strony a z drugiej macierzanka a na podwyższeniu mam wrzosy to jest moja pierwsza rabata na działce.
Kostka przygotowana na obwódkę. Tam będzie jeszcze małe przemeblowanie i kostka jeszcze leży.

ElzbietaFranka 22:56, 17 lip 2017

Dereń podcinany i pięciornik zaczynający kwitnąć

ElzbietaFranka 23:02, 17 lip 2017

c.d.

Czekam aż zakwitnie ta lilia po prawej dr. Rupper kwitnie 2 raz tegoroczny

ElzbietaFranka 23:11, 17 lip 2017

Winogrona ciemne bardzo słodkie pycha, rośnie w kompostowniku tam najlepiej rośnie.

ElzbietaFranka 23:17, 17 lip 2017

Póżne ostróżki

Santolina jeszcze nie kwitnie każda inna piękny kunert

Makao_J 23:20, 17 lip 2017

Widzę i u Ciebie juki. Są takie egzotyczne. Lubię je i dlatego mam też u siebie ale w tym roku nie kwitły bo przesadzałam. Toteż fajnie jest popatrzeć jak kwitnę u kogoś i oczy nacieszyć
Kindzia 09:09, 18 lip 2017

Wrzosy u Ciebie ładnie rosną, u mnie też są w porządku...i aż dziwne, bo sąsiadce ciągle przemarzają. Ja wprawdzie w pierwszym roku po posadzeniu okrywam na zimę, ale potem już dają sobie radę bez problemu. Nawet mi się posiały...jeszcze z tych poprzednich mam teraz siewki i na razie nie ruszam ich, zresztą nie bardzo wiem co z nimi zrobię, teraz mam kremowe wrzosy, te co się posiały są chyba fioletowe

To dziwne co pisałaś u mnie o nie kwitnących jeżówkach...
ElzbietaFranka 09:25, 18 lip 2017

Kasiu wtedy kupowalam jezowki posadzilam pewnie nie tam gdzie im ziemia odpowiada przy kwasolubach. Lodygi wyrosly i czesto wiatr je lamal moglam przesadzic ale jakos nie przywiazywalam wagi do nich. Jak widze w waszych ogrodach takie piekne.

W zeszltm roku kupilam nizsze i posadzilam w bardzo dobrej ziemi i rosna dosyc ladnie maja sporo kwiatow.
Mirka 09:35, 18 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu wtedy kupowalam jezowki posadzilam pewnie nie tam gdzie im ziemia odpowiada przy kwasolubach. Lodygi wyrosly i czesto wiatr je lamal moglam przesadzic ale jakos nie przywiazywalam wagi do nich. Jak widze w waszych ogrodach takie piekne.

W zeszltm roku kupilam nizsze i posadzilam w bardzo dobrej ziemi i rosna dosyc ladnie maja sporo kwiatow.
Jeżówka lubi żyzne gleby.Ja swoje też muszę odżywić bo słabo kwitną.No i słonko lubią.