Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 22:40, 09 maj 2018

gosika67 napisał(a)
Ładnie u Was, rabata przykościelna zadbana, musi tam być dobry ogrodnik i kochać to co robi.

Proboszcz raz w tygodniu je swiecona kropi. Tak mi powiedział na serio.

Widziałaś jak sekwoja rośnie. A ogrodnik taki jak ja ksiądz.
Co go spotkam do go pouczam choćby wczoraj z podlewanie. Przez 2 lata mówiłam mu ze modrzew piękny choruje miał jakieś robactwem nawet mu wpisałam na kartce co ma kupić i tak Pryskał prawdopodobnie w ogóle i jesienią go ściął.
ElzbietaFranka 22:48, 09 maj 2018

U nas chmury wychodziły i popadalo nie wiele. Podlewałam wieczorem.
Nie wiem jak w Wawie czy padało telefony milczą boją się co znowu chce.

W każdym razie trawniki przy ulicach już wysychaja, nie kosza traw jak nigdy bo za sucho.
U nas codziennie patelni.
Dorota123 22:57, 09 maj 2018

Rulon z floksów wygląda zjawiskowo, miałam kiedyś ten gatunek floksów, ale gdzieś przepadł. Ogród pięknie się rozkręca.
ElzbietaFranka 23:01, 09 maj 2018

Kindzia napisał(a)
Cunningham`a miałam, oddałam. Bardzo szybko kwitł u mnie, szybko rośnie, w kulkę. Ładny pokrój krzewu. Ale on przekwitł, a potem dopiero pozostałe 3 zaczynały...denerwowało mnie to i wymieniłam. Na Edelwaissa, ten jeszcze nie kwitł...a mam go 3 lata. To kara. Bogdzia mówi, że on potrzebuje więcej czasu...

Kindziu ja cunningham's... Mam darowanego a koniowi w żeby.... W każdym razie to fakt bardzo szybko rośnie. Wcześnie kwitnie bardzo ładnie wygląda jak nie ma pakow rozwiniętych. Potrzebuję dużo wody jak ma sucho od razu kwiaty oklapniete i lepiej jemu w cieniu.
Wniosek, że rośliny że sobą rozmawiają zwierzęta też.
Zobaczylam tego Edelwaissa nie ma porównania piękny jest. Ale bardzo powoli rośnie szerszy niż wyższy.
ElzbietaFranka 23:07, 09 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Rulon z floksów wygląda zjawiskowo, miałam kiedyś ten gatunek floksów, ale gdzieś przepadł. Ogród pięknie się rozkręca.

Dorotka rozkręca się teraz pierwsze skrzypce grają Lilaki Majera. Mam otwarte drzwi tarasu zapach rozlega się wszędzie bo mam 3 szt.

Mniejszy taki zapachowy wieczór i pięknie jest.

Większy jeszcze nie cały rozwiniety

ElzbietaFranka 00:03, 10 maj 2018

gosika67 napisał(a)
A paw to wygląda jak sztuczny, pięknie rozłożył ogon.

Przy kosciele lataja na wolnosci jest tego sporo pawie i pawice nawet bialy jest. Strasznie wrzeszcza. Nie dosyc, ze dzwony wala rano to pawie tez halasuja.

Na wsi dalszy sasiad ma pawie tez halasuja.
anka_ 05:52, 10 maj 2018

Super ta przykościelna. I w sumie rzadki widok.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ElzbietaFranka 09:57, 10 maj 2018

A to Lilaki o poranku

Mirka 10:42, 10 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
A to Lilaki o poranku

Piękny poranek Tego lilaka mus szukać Elu. Miłego dnia ☺️
ElzbietaFranka 17:14, 10 maj 2018

Mirus działam od godz 6 rana podlewalam. Chmury wychodza z twojego rejonu ani kropli deszczu. Ide zaraz robic wysiewy. Musze jeszcze slonecznik powtykac do ziemiaby ptaki mialy co dziobac.
Ogorki gruntowe mi juz schodza i buraki.