Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Renii 22:28, 13 maj 2018

Elu zerkniesz do mnie na choine kanadyjska? U nas mocno popadał deszcz
zoja 22:32, 13 maj 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Aurelia jest bardzo sucho ziemia jak pieprz. Przesądza łam rośliny ziemia w ogóle korzenia się nie trzyma.
Jestem idę sądzić stipe.
Jakąś chmura wychodzi może coś kąpnie.
Jak będziesz potrzebowała studniarza to mam dobrego i pewnik z Wołomina.

ja się Dziewczyny pocieszam nadchodzącym tygodniem - prognozy mówią o ochłodzeniu do około/mniej/ 20 stopni, to chyba roślinki odetchną
a i jakiś deszcz ma być
Macham!
Renii 08:41, 14 maj 2018

A ja sie wybieram na weekend do Kazimierza nad Wisłą i nie chcę deszczu. Niech szybko przychodzi, żeby na piątek było ładnie.
ElzbietaFranka 09:00, 14 maj 2018

Renii napisał(a)
A ja sie wybieram na weekend do Kazimierza nad Wisłą i nie chcę deszczu. Niech szybko przychodzi, żeby na piątek było ładnie.

Kiedys bardzo czesto jezdzilismy do Kazimierza z Warszawy rzut beretem, ale droga. Pozal sie Boze. Teraz cos tam robia droge na Lublin i dopiero jak zrobia sie wybierzemy.
To tak samo jak do Zakopanego do Krakowa autostrada mozna jechac z Krakowa tragedia. Ani autem ani koleja to skandal.
Pogoda co bedzie to bedzie, ale wycieczka w deszczu to katastrofa.
Życzę) ładnej pogody na sobote i niedziele w Kazimierzu.
ElzbietaFranka 09:14, 14 maj 2018

elka_ napisał(a)
Elu, robisz nasadzenia w lesie sosnowym, a masz tam nawodnienie?, bo rodki mogą nie przeżyć, zresztą hosty też lubią wilgoć.

Obłędnie! Chciałabym to zobaczyć na żywo

Juz rabata zrobiona i w polowie obsadzona napewno nawodnienie zrobie.
Podlewam co drugi dzien wszystkie rosliny reczni bo nie wszedzie kropelki sa.
Tutaj akurat tak ze wzgledu na tuje na gorce.
gobasia 09:28, 14 maj 2018

Ta susza nas wykończy..żeby ani kropli deszczu..masakra
Twój ogrod trzyma się dzielnie...

Ja tam czosnki lubię/
Kindzia 10:19, 14 maj 2018

My też na deszcz czekamy...w piątek nam zapowiadali, ale nas minęło Od jutra ma padać, na co liczę, mam świeżo posadzone rośliny. Już chłodniej dzisiaj, to też mi pasuje, w pracy ciepełko słoneczne nie jest mi konieczne do życia I ochłodzenie opóźni kwitnienie Alchymista, na czym mi teraz zależy, za dwa tygodnie mam gości ogrodowiskowych z ZG, Lublina i Buczkowic Może Luki też przyjedzie

Piękna ta pomarańczowa azalia! Mięsista taka

Mam odratowanego po fyto rodka. Rośnie teraz bezproblemowo. Ale przesadzony był.

Pozdrawiam
ElzbietaFranka 11:33, 14 maj 2018

Kindzia napisał(a)
My też na deszcz czekamy...w piątek nam zapowiadali, ale nas minęło Od jutra ma padać, na co liczę, mam świeżo posadzone rośliny. Już chłodniej dzisiaj, to też mi pasuje, w pracy ciepełko słoneczne nie jest mi konieczne do życia I ochłodzenie opóźni kwitnienie Alchymista, na czym mi teraz zależy, za dwa tygodnie mam gości ogrodowiskowych z ZG, Lublina i Buczkowic Może Luki też przyjedzie

Piękna ta pomarańczowa azalia! Mięsista taka

Mam odratowanego po fyto rodka. Rośnie teraz bezproblemowo. Ale przesadzony był.

Pozdrawiam

Azalia piekna nie wiem czy pamietasz w zeszlym roku tez sie zachwycalas. Mam obok niej ona w srodku dwie niby rozowe posadzone ciut pozniejsze jeszcze w pakach ale nie tyle pakow nie maja.

Wiec ja tez ratuje bo bardzo ładny kwiat. Wydaje mi sie, ze juz zdrowy ale na wszelki wypadek podlewam go previcurem.
Tez go przesadzilam wyplukalam korzenie dalam do dolka mikoryzy i ziemi kwasnej i rośnie.

Wizyta gosci, rzecz wazna wiec ładna pogoda musi byc.
U nas w dalszym ciagu ciepło ale chmurki płyną po niebie.
Deszcz by sie tez i u nas przydał przynajmnie do oczyszczenia wszystkiego z pylu, no i dla roslin przede wszystkim.

Pozdrawiam

Wiolka5_7 14:08, 14 maj 2018

Renii napisał(a)

Do Kazimierza Dolnego też jeździmy, ode mnie to 40 km...a promem jeszcze bliżej
Renii 20:40, 14 maj 2018

Kindzia napisał(a)
My też na deszcz czekamy...w piątek nam zapowiadali, ale nas minęło Od jutra ma padać, na co liczę, mam świeżo posadzone rośliny. Już chłodniej dzisiaj, to też mi pasuje, w pracy ciepełko słoneczne nie jest mi konieczne do życia

Kindzia za to deszczyk przyszedł do mnie w piątek, co tam deszczyk to była ulewa