Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

23:18, 03 lut 2017
Piękne, za odpowiednią pielęgnację odwdzięczają się
MirellaB 06:42, 04 lut 2017

Pięknie róże u Ciebie rosną
10:30, 04 lut 2017
Witaj Elu

Piękny dojrzały ogród.Lubię tego typu ogrody gdzie nic nie jest oczywiste a jest zaskakujące

Nad trawami się rozanieliłam,dorodne okazy.Zauważyłam u Ciebie proso.Pięknie się trzyma w pionie.Mój leniwiec,jak tylko puści kwiatostany nie idzie go utrzymać w formie,pokłada się.Musiałam mu zainstalować podporę.W tym roku przesadzę go wiosną w inne miejsce i dam mu mniej żyzną ziemię.U Ciebie w jakiej rośnie? Jaką masz odmianę? Jak o niego dbasz? Mój to 'Prairie Sky'.

Nie widziałam jeszcze tak pięknych sosen czarnych,zgrabniutkie od góry do dołu.Piękny okazy.

Róż też masz sporo.Zachwycają kwieciem U mnie z braku miejsca raptem parę sztuk.

Pytałaś u mnie ile ma nasz ogród.Jest nie duży.Mam 7,5 ara

Pozdrawiam

Milka 10:46, 04 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Milka zajrze do ciebie wieczorem. Ciagle cos wypada, dla samego chichotu na zdjeciu czy tez tak wesolo u ciebie wszedzie.
Ja tez zamierzam w tym roku podciac moje sosny, bo nie mozna wjechac pod nia kosiarka.
Ta sosna jest troche podobna do sosny limby tu widze podobienstwo.
Mam kilka sosen takich zwyklych i tez ladnie rosna geste i rownomierny przyrost bez uszczykiwania. Wydaje mi sie, ze geny bardzomwazne, ale jak drzewo ma duzo swiatlamkolo siebie swieci slonce to tak rosnie.

Ja jestem wesoła i urodzona optymistka

Stale zęby suszę
Masz racje, bardzo podobna do limby.
Sima 15:12, 04 lut 2017

Różyczkowo u Ciebie

ElzbietaFranka 01:08, 05 lut 2017

Dziekuje za wizyty w moim watku, postaram sie wpasc z rewizyta jeszcze dzisiaj.

Ta roza ma srednice kwiatu 18 cm po posadzeniu wiosna zeszlego roku miala trzy kwiaty - piekne. Tutaj w wazonie scieta bo przymrozki nadchodzily, juZ przekwitala. Nazwa "parole" kordes.
asiak 11:08, 05 lut 2017

Piękna różyczka
pestka56 12:10, 05 lut 2017

Doczytałam, że rekordzistka osiągnęła 22 cm średnicy
Basilikum 12:18, 05 lut 2017

i ja d Ciebie zagladam musze najpierw poczytac i porozgladac sie po Twoim ogrodzie
ElzbietaFranka 20:04, 05 lut 2017

Kasia mojej duzo nie brakowalo, na zdjecku troche sfatygowana juz przekwitala w wazonie. Posadzona na wiosne w ubr., w tym roku powinn juz pieknke kwitnac ma dobre miejsce. W zeszlym roku kupilam duzo roz, a,e nke robilam im zdjec. Kwitly ale po 2-3 kwiatow, do glowy mi nie przyszlo, ze bede na flrum dzielic sie z wami jakie mam roze.
W tym inaczej postapie i bede pstykala.