Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Urszulla 14:10, 05 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Moja pseudo łaczka nie takiej sie spodziewalam przed zasianiem poczatkujace kwitniecie

Przewaga kosmosu

Tutaj clematis jeszcze mlody, ale bedzie rosl razem z roza new down. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku juz bedzie mozna rosliny razem podziwiac.

A co oprócz kosmosu tam wysiewałaś?
greg66 15:09, 05 lip 2018

Mi też wczoraj pompa siadła, trzeba było kupić nową,a trawe to masz super ja już mam prawie step
Figaro 17:41, 05 lip 2018

Moja pseudo łaczka nie takiej sie spodziewalam przed zasianiem poczatkujace kwitniecie

Przewaga kosmosu

Tutaj clematis jeszcze mlody, ale bedzie rosl razem z roza new down. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku juz bedzie mozna rosliny razem podziwiac.

[img

size=412x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/168/1686279/original.jpg[/img]

A co to jest takie ladne? To sie kosmos nazywa czy jak bo tak jest u gory napisane?
Figaro 17:46, 05 lip 2018

Jest bardzo sucho nadal trzeba podlewac. Na moje nieszczescie zepsula sie pompa w studni glebinowej i trzeba podlewac z studni melioracyjnych bo z wodociagu bym poszla z torbami.
Naprawa w niedziele, spece zajeci terminy po 2 mce uprosilam i w niedziele przyjdzie.

Taka trawka co prawda nie wszedzie tak czysta, ale na 90 proc taka jest.

A na tym 1 zdjeciu to taka zolta z zielonym choinka? Taka odmiana? I trawnik masz katalogowy u nas doglada firma ale do Twojego to mu daleko jak do Tokio.
ElzbietaFranka 17:51, 05 lip 2018

Figaro napisał(a)

A co to jest takie ladne? To sie kosmos nazywa czy jak bo tak jest u gory napisane?

Podobne do rumianka. Zrobie fotke z bliska.
W tym miejscu bylo zawsze bardzo mokro skladowalam trawe po koszeniu, kompost wywiozlam i podwyzszylam teren, ziemia przysypalam.
Zmieszalam nasiona trawy z kosmosem i jeszcze z jakas mieszanka traw ozdobnych i wyszlo cos takiego mydlo i powidlo.
Chwasty tez rosna jak na kazdej nowej rabacie lebioda, chwastnica te ktore znam usuwam systematycznie.

Ten wysoki to swierk srebrny klujacy. Mniejszy iglak to jodla kanadyjska czy amerykanska tak pada slonce i pol jasna pol ciemna wyszla.
Bo u nas znowu Afryka.

Figaro 17:53, 05 lip 2018

Podobne do rumianka. Zrobie fotke z bliska.
W tym miejscu bylo zawsze bardzo mokro skladowalam trawe po koszeniu, kompost wywiozlam i podwyzszylam teren, ziemia przysypalam.
Zmieszalam nasiona trawy z kosmosem i jeszcze z jakas mieszanka traw ozdobnych i wyszlo cos takiego mydlo i powidlo.
Chwasty tez rosna jak na kazdej nowej rabacie lebioda, chwastnica te ktore znam usuwam systematycznie.

A mi to bardziej koperek jakos przypomina co nie?
ElzbietaFranka 17:59, 05 lip 2018

Figa gdzie tam koperek. Tu masz koperek wielgachny po calej dzialce z kompostem sie rozsiewa.

Figaro 18:05, 05 lip 2018

Ten wysoki to swierk srebrny klujacy. Mniejszy iglak to jodla kanadyjska czy amerykanska tak pada slonce i pol jasna pol ciemna wyszla.
Bo u nas znowu Afryka.
A bo tak fajnie to wyglada myslalam ze to jakas taka odmiana. U nas tez Afryka i malo deszczu.
Figaro 18:06, 05 lip 2018

Figa gdzie tam koperek. Tu masz koperek wielgachny po calej dzialce z kompostem sie rozsiewa.

Jak ja sialam koperek to mi nigdy nie urosl a tu taki olbrzym. Co trzeba zrobic zeby sie przyjal?
ElzbietaFranka 18:08, 05 lip 2018

Figa wynajelam firme w zeszlym roku do tui bo mam ich bardzo duzo i wysokie trzeba bylo przyciac. Ja mala niedam rady drabina moze ze mna przewrocic i klopot na dalsze zycie.
Stalam przy nich i kontrolowalam, jakbym nie stala zrobili by mi zabki lub fale. Teraz zanim fachowiec przyjdzie cos zrobic to musisz sie znac bo cie okiwa.