Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

Aurelllia 23:15, 10 lis 2018

Elu dziękujemy za życzenia i piękny bukiet Czy będziesz spędzać ten dzień jadąc na wieś do ogrodu czy w Warszawie ?
ElzbietaFranka 23:25, 10 lis 2018

Aurelllia napisał(a)
Elu dziękujemy za życzenia i piękny bukiet Czy będziesz spędzać ten dzień jadąc na wieś do ogrodu czy w Warszawie ?

To zalezy od aury, wiesz jakie mgly u nas sa u mnie na wsi to mleko na kilka metrow nie widac. Widze, ze w Polsce slonce a na Mazowszu mleko.

Wczoraj i dzisiaj odkurzalam z lisci skalniak i zwiry pod rozami, ale liscie mokre.
Scielam tez pedy roz w zwirze gdyz tam Zabezpieczam na zime donicami plastkowymi. Zreszta jak oczyszcze roze z lisci bo juz je lapal grzyb moze jeszcze opryskam od grzyba jak bedzie sloneczko.
Wiesz jak to jest zawsze jest co robic.

zawitka 08:33, 11 lis 2018

Ela ja mam sosnę himalajską starą ma chyba ze 30 lat sama ją sdziłam co chcesz wiedzieć poza tym .ze mam z niej piękne duże szyszki i klnę ją jak nie wiem ;d
gosika67 09:10, 11 lis 2018

Tak świętujmy dzisiaj.
A liści też masz masę , ładny lasek brzozowy.
Kindzia 09:19, 11 lis 2018

Dorobiłam się Grafin Diany I skusiłam się na inną nowość : Wielka Księżna Luisa. Ale róże u mnie już oskubane są...

Macham
ElzbietaFranka 11:07, 11 lis 2018

Kindzia napisał(a)
Dorobiłam się Grafin Diany I skusiłam się na inną nowość : Wielka Księżna Luisa. Ale róże u mnie już oskubane są...

Macham

Witam Kasiu po długich wakacjach. Też coś tam pewnie dokupienia, ale wiosna w pobliskiej szkółce. Wszystkie róże które kupiłam w donicach w szkółce sąsiedzkiej pięknie rosną
Kindzia 14:19, 11 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Witam Kasiu po długich wakacjach. Też coś tam pewnie dokupienia, ale wiosna w pobliskiej szkółce. Wszystkie róże które kupiłam w donicach w szkółce sąsiedzkiej pięknie rosną

Wolałabym już nie dokupować wiosną, ale pewnie mnie to czeka...Jubilee Celebration chyba ostatnie tchnienie wypuszcza. Myślę, że jakiś karczownik jej solidnie korzenie podżarł, słabe szanse, że się odrodzi wiosną. Ale nie wykopałam jej, czekam. Jednej na pewno nie będę zamawiać wysyłkowo, chyba, że jeszcze jakąś trafi, może się przecież zdarzyć.
Mam też bardzo przyzwoitą szkółkę różaną w Pszczynie, ale nie zawsze jest akurat co chcę. Jeżeli jedną, to na pewno tam kupię wiosną. I stamtąd mam sporo róż, dobrze rosną. Nawet dziewczyny z forum tam zaopatrywałam w róże, Ula chyba też tam sama kupowała.
pestka56 13:45, 12 lis 2018

Ja kupuję róże albo u Choduna w Rosarium, albo w RosaĆwik. I staram się wyłącznie te od Kordesa lub Lensa wybierać.
Muszelka 15:12, 12 lis 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Z okazji Świeta Niepodległości wszystkim tu zaglądającym spokojnego swietowania, aby w Polsce zylo sie wszystkim dobrze.

Piękny bukiet, piękne życzenia, piękne święto
Muszelka 15:17, 12 lis 2018

Piękny spot IPN "Gra o Niepodległość"

https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/420744-niesamowity-spot-ipn-gra-o-niepodleglosc-wideo