Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

asiak 21:31, 26 mar 2017

Maleńkie, ale kwitnące... śliczne
Ja mam dużo swoich bratków, ale jeszcze daleko im do kwitnienia
22:55, 26 mar 2017
Ela a myślałaś by przeszkodzić im w budowaniu sroczego gniazda? Wysoko to?
A wróbli coraz mniej.
U nas sroki siedzą na sosnach za naszym domem.Jest też sporo mniejszych,to chyba młode z zeszłego roku.
Ostatnio jedna chodziła po podwórku i obserwowałam ją.
Ładne mają upierzenie i na tym się kończy.

Współczuję kolców berberysowych,wymocz dłonie w ciepłej wodzie z mydłem.
Takie życie ogrodnika..
Tu boli,tam boli,trzeba się naśmigać w ogrodzie by potem cieszyć się z jego urody.

Miedzianem może jutro będę pryskać jak nie będzie wiatru.Trzeba się spieszyć bo promanalem by tez już trzeba bo pąki pękają.

A jakie róże jeszcze zamówiłaś?
Ja jeszcze wszystkich nie wsadziłam.Jutro planuję,będę musiała wykarczować trochę barwinka pod trejażem.
A kaliny jakie odmiany? Bzy czarne czy jakie?
Pochwal się zdjęciami
Mój czarny bez jeszcze stoi na tarasie.
Jutro trzeba będzie sadzić
Dziś odpoczywałam.Miałam fajny beztroski dzień lenia,od czasu do czasu fajny taki dzień.

Ostatnio nad naszym domem leciały chyba żurawie,bo gęsi to nie były na pewno.
Duże ptaki.
violka171 08:01, 27 mar 2017

Eluś to jak z tą kawą dziś?zapraszam
Milka 15:12, 27 mar 2017

Elu, u mnie wróbli pełno, cała wyspa berberysowa, bo tam sa bezpieczne; srok pełno, a ostatnio drapieżne buszują; nienawidzę kolców berberysu, tyle mi ostatnio wlazło, że byłam w zabiegowym i mi usuwali
Milka 15:13, 27 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mam srocze gniazdo na przeciwko okna w kuchni.

Ha ha, ja też co rano para je psie żarcie, pije wode z psiej miski
ElzbietaFranka 20:19, 27 mar 2017

Od kilku dni walczylam z tymi srokami, jak przylatywaly z patykami dlugosci pół metra, ale nic nie wskoralam. Odlecialy na 15 min za chwile znowu z badylami w dziobie zrzucaly na gniazdo te badyle.
Frunie z badylem robi przystanek na pobliskim budynku przesuwa kij w dzibie jak ma rownowage to frunie z nim na świerk.
Kazdy dzien przy sniadaniu je obserwuje. Serial jak brazyliana. Znosza kije, piora, źdźbla traw i mech.
Budowa trwa gdzies do godz 11.oo pózniej cisza. I znowu nastepnego dnia z samego rana. Bez przesady ale gniazdo jest spore.

Dzisiaj nie mialam czasu latac z aparatem bo chcialam zrobic zdjecie z srokami, ale jutro moze dam rade.
violka171 20:23, 27 mar 2017

piszesz Elu że gniazdo juz spore,może one budują apartament hi hi
ElzbietaFranka 23:43, 27 mar 2017

Wiola nie daj Bog. Ale widac, ze to wielopokoleniowy. Ty wiesz jak one skrzecza. Co to bedzie jak zlozy jaja i male sie wylegna oszlejemy.

Za pozno sie zorientowalam ze cos tam wija. Lataly lataly az tu na poczatku zeszlego tygodnia patrze cos sie na swierku rusza patrze a tu kopa chrustu na swierku i te sroki. Bym to zrzucila, ale nie mam takiego duzego kija. Boje sie, ze tam juz jajka sa.
Em idzie do pracy i ma to gdzies. Kazal mi wchodzic na drzewo jak mi sie sroki nie podobaja. Wczoraj mi powiedzial wszedzie rzadzisz to i tam mozesz porzadzic.
Mira104 07:01, 29 mar 2017

Hahaha dobry Twój mąż, ja to boję się pająków i jak na złość cisną mi się do domu, zresztą nie tylko one, mąż stwierdził, że mamy zdrowy dom, bo jakby było coś nie tak to by nic nie przylazło. Jednym słowem powinnam się cieszyć
Kasya 07:12, 29 mar 2017

Ela, ale w ptasim gaju to sroki musza być