Kasiab - jasne jak znajdę na pewno napiszę gdzie i po ile. Wybieram się do szkółki Stefanogród w Jugowicach, ponoć mają duży wybór roślin i dobre ceny.
Toszko bardzi Ci dziękuję za odwiedziny mojego wątku! Co do serbów zgapiłam rozstaw od szefowej Danusi chyba z ogrodu z lustrem, ale może rzeczywiście rzadziej je posadzić, co ile radzisz? Nie musi być zwartt żywopłot. Działka z którą graniczy ta rabata jest na razie pusta, czeka na kupca. Musze posadzić tam coś wysokiego bo mam taki widok z tarasu:
Niedokończona budowa, dewastowana przez młodzież, deweloper wybudował, sprzedał i się zwinął a budynek niszczeje...
Żywopłot musi więc być wysoki na kilka dobrych metrów.
Jakie drzewa radzisz? Bardzo chciałabym w kąciku tej rabaty brzozy, ponieważ je ubóstwiam a już podsadzone trawami - nie ma dla mnie nic piękniejszego.
Z jałowców się wyleczyłam, rezygnuje jednak z nich, ostatni przesadzałam z tej centralnej rabaty przed domem blue carpet, bo tam jak nie pasuje i klęłam na czym świat stoi, pokłuło mnie to i brzydactwo. Przy wjeżdzie miały być kolumnowe jałowce ale bardzo spodobały mi się śliwy wiśniowe i jako wyższe piętro jednak wolałabym liściaste bordowe, choć boję się że wybieranie listków z podjazdu grysowego nie będzie super zabawą.
Strony świata mojej działki:
Układ jest bardzo nietypowy (tramwajowy) bo to stare budownictwo, poniemiecki dom z przyklejną dobudówką.
Stare tuje będą obciachane i te przy wejściu na posesję i te dwie przy tarasie, bo szpecą strasznie, tylko musze sprzęt kupić bo mam tylko małe elektrczne nożyce szpalerowe.
Postaram się dzisiaj porobić zdjęcia wszystkich rabat.
Część jest jeszcze nie tknęta przeze mnie a część już z nasadzeniami ale ciągle coś zmieniam. Fundusze dosyć ograniczone więc dłubię pomalutku.