Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 21:30, 24 kwi 2018

Dziś wysiewałam do gruntu mak pierzasty różowy i czerwony, kosmosy, uczep, aminek, mikołajka, maciejkę, złocienie białe i kolorowe, nasturcję (w doniczki), ogórecznik, aksamitkę drobną, firletkę, maczek kalifornijski, rudbekię fioletową, ślazówkę ogrodową. Kupiłam tez 4 bulwy begonii żółtej zwisającej oraz pelargonie, jedno i drugie wylądowało w donicach.
zoja 21:33, 24 kwi 2018

ambitnie
Nowalijka 21:46, 24 kwi 2018

zoja napisał(a)

ze sklepu wynosiłam czerwoną
ale ta którą mam jest piękna

Edit: na chwilke wstawiam fotke
r

Fotka niech zostanie. To jakieś czary mary. Jak myślisz, co się stało, ze raczyła zmienić kolor?
Ale ta gez jest ładna oryginalna.
Nowalijka 21:48, 24 kwi 2018

zoja napisał(a)
ambitnie

I kto to mówi?')))
zoja 21:57, 24 kwi 2018

Nowalijka napisał(a)

I kto to mówi?')))

no - ja

nie wiem co stało się z moimi skalnicami ale nie jest źle
sierotka 07:01, 25 kwi 2018

Nowalijko szalejesz Piękna wiosna u Ciebie a ja mam w pudle kolorową łączkę i nie wiem gdzie posiać ?hm upadł na razie zamiar za ogrodzeniem działki na pasie zieleni chyba wydzielę cześć trawnika i tam wysieję nie będę kosić co myślicie o tym pomyśle?
Nowalijka 07:09, 25 kwi 2018

sierotka napisał(a)
Nowalijko szalejesz Piękna wiosna u Ciebie a ja mam w pudle kolorową łączkę i nie wiem gdzie posiać ?hm upadł na razie zamiar za ogrodzeniem działki na pasie zieleni chyba wydzielę cześć trawnika i tam wysieję nie będę kosić co myślicie o tym pomyśle?

Sierotko, ja siałam gdzie popadnie. Nie do końca wysiewy były przemyślane. Nawet nie zaznaczyłam, co gdzie siałam. Zobaczymy co natura urodzi.
Czemu pomysł kolorowej łączki za ogrodzeniem upadł?
sierotka 07:12, 25 kwi 2018

Jak kopałam teraz rabaty z trawnika to układalismy te darnie tam na tym pasie by podnieść teren do jezdni ,ponieważ przy deszczach woda spływa na działkę tak gmina sprytnie to zrobiła i te darnie udeptane tak sobie będą leżeć aż się połączą
Nowalijka 07:18, 25 kwi 2018

sierotka napisał(a)
Jak kopałam teraz rabaty z trawnika to układalismy te darnie tam na tym pasie by podnieść teren do jezdni ,ponieważ przy deszczach woda spływa na działkę tak gmina sprytnie to zrobiła i te darnie udeptane tak sobie będą leżeć aż się połączą

Hmm, to kiepsko. Czyli został tylko jeden wariant - łączka na prywatnym trawniku. Pomysł dobry i mniej koszenia przy okazji będzie pięknie i kolorowo. Pokaz fotki miejsca gdzie będziesz to wysiewać, myślisz ze dużo terenu zajmie Ci łączka kwiatowa?.
sierotka 07:22, 25 kwi 2018

Pokażę tam jest dość mokro hm Tylko Ania moja sąsiadka mówi ze jak wyschnie będzie tak sobie ,to ją wtedy skórze i juz a tak chce wysiac ,czy na trawnik wysiac i przyproszyc np ziemią lekko czy tylko przegrabić lekko ?
Mam 2 pudła po ok 40 dk