Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Nowalijka 22:47, 16 mar 2017

hyzop - kiepsko - kilka siewek
odętka - nic
żółwik - nic
pokazały się orliki, uczep, wschodzi druga siewka papryki, cynia marnieje, jest trochę lawendy, heliotropu i malutko werbeny patagońskiej. Malwa jednoroczna ładnie wzeszła. I CISZA A u Ciebie jak z nasionami?
Do gruntu posiałam smagliczkę, groszek pachnący, groszek cukrowy i koperek oraz wsadziłam cebulę dymkę i rzodkiewkę ale nic jeszcze nie ma. Potrzebne słoneczko!
violka171 22:48, 16 mar 2017

Nowalijka napisał(a)
no, pomysł jest fajny - dzięki.

ale poczekaj na bardziej widzących przestrzeń
violka171 22:50, 16 mar 2017

Nowalijka napisał(a)
hyzop - kiepsko - kilka siewek
odętka - nic
żółwik - nic
pokazały się orliki, uczep, wschodzi druga siewka papryki, cynia marnieje, jest trochę lawendy, heliotropu i malutko werbeny patagońskiej. Malwa jednoroczna ładnie wzeszła. I CISZA A u Ciebie jak z nasionami?

malwa jednoroczną siałam z końcem lata w grunt,dostałam odmianę pełną,myślałam że nie będzie kaput,a tu z wiosna idą listki
Radziu2013 22:51, 16 mar 2017

Piszesz że cynia marnieje. No właśnie u mnie często tak jest że jak coś ładnie wykiełkuje i urośnie to potem marnieje. Nie wiesz co jest tego powodem? Jutro jadę na prowincje to zdam relacje ze wschodów
Nowalijka 22:52, 16 mar 2017

Violu, ja w zeszłym sezonie do gruntu siałam malwę czarną (oczywiście nie zakwitła) ale teraz kilka siewek wystrzeliło. Będą z niej chyba ludzie
Nowalijka 22:53, 16 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)
Piszesz że cynia marnieje. No właśnie u mnie często tak jest że jak coś ładnie wykiełkuje i urośnie to potem marnieje. Nie wiesz co jest tego powodem? Jutro jadę na prowincje to zdam relacje ze wschodów

Moja cynia od nasady robi się cieniutka i więdnie Zoja z Ukojenia pisała, że może to być tzw zgorzel.
violka171 23:03, 16 mar 2017

Radziu2013 napisał(a)

złe warunki,widzisz jakby była Hania ona by wszystko wytłumaczyła,to żywa encyklopedia ,a tak to ech
violka171 23:04, 16 mar 2017

Nowalijka napisał(a)
Violu, ja w zeszłym sezonie do gruntu siałam malwę czarną (oczywiście nie zakwitła) ale teraz kilka siewek wystrzeliło. Będą z niej chyba ludzie

czyli nie jestem sama uf
Radziu2013 23:05, 16 mar 2017

Vilu a nie wiesz co się z nią dzieje ( w sensie brak internetu, zepsuty komputer, za dużo pracy ) bo czytałem na jej wątku że nic jej nie dolega.
Nowalijka 11:13, 17 mar 2017

Zamierzam jutro na rynku kupic bratki ale zastanawiam sie czy jak wsadze je do doniczek i pojemnikow i nie bede ich chowac na noc to czy nie zmarzna? Moze jeszcze poczekac z zakupem? Jak myslicie?