Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

violka171 15:52, 12 mar 2017

zielono zaczyna się robić mmmm
Nowalijka 18:18, 12 mar 2017

Wlasnie wrocilam z dzialki bo zaczyna robic sie ciemno. Sporo zrobilam. Wsadzilam pozostale trzy roze (2 wielkokwiatowe i 1 pnaca). Wsadzilam liliowce (w styczniu zamowilam 5 rodzajow, w czwartek dojechaly). Nie wiem czy nie za wczesnie wsadzilam. Wypielilam trawe i perz ktory wrastal w siatke ale tylko ok 2 metrow. Przede mna jeszcze z 10 metrow. Ale kawalek juz mam za soba. To by bylo na tyle. Troche bola plecy. Podobno od jutra ma byc cieplej
Nowalijka 22:47, 15 mar 2017

Chciałam się pochwalić, że wykiełkował mi orlik wysiany 26/02)))
Nowalijka 08:47, 16 mar 2017

Dzis wykielkowal uczep wysiany 4 marca
agnieszka_m 08:49, 16 mar 2017

Cieszą wysiewy na które się tak czeka
Nowalijka 09:01, 16 mar 2017

agnieszka_m napisał(a)
Cieszą wysiewy na które się tak czeka

Oj ciesza. Uczep sialam na probe nie liczac na nic a tu prosze tka niespodzianka. Dzis wysieje wiecej. Nasiona mam z samych Bieszczad wlasnorecznie zbierane.
bogumila 11:06, 16 mar 2017

Nowalijka napisał(a)
20 lutego wysiałam belamkandę. Do dziś nic nie wykiełkowało. Czy powinnam jeszcze czekać, czy jest szansa, że coś z tego będzie?
Belamkanda zawsze daje na siebie czekać...czasem potrzebuje nawet miesiąca.Spokojnie odstaw doniczkę i czekaj wcześniej czy później wyjdą kiełki..Zakwitnie w następnym roku.Pozdrawiam.
Ewa777 12:28, 16 mar 2017

Moje sieweczki też ruszyły Bardzo to cieszy
Widać, że na działkę wiosna przybyła
Nowalijka 12:47, 16 mar 2017

bogumila napisał(a)
Belamkanda zawsze daje na siebie czekać...czasem potrzebuje nawet miesiąca.Spokojnie odstaw doniczkę i czekaj wcześniej czy później wyjdą kiełki..Zakwitnie w następnym roku.Pozdrawiam.

No dobrze dam jej szanse skoro mowisz ze powinna wykielkowac
Nowalijka 21:55, 16 mar 2017

Dziś zrobiłam na działce takie zdjęcie

To moje oczko wodne, które zeszłej jesieni było przeze mnie oczyszczane z tataraku i innych roślin (wcześniej wyglądało to tak):

Na tyłach oczka rośnie chyba jakaś odmiana wierzby, pod nią goździk siny (w tej drewnianej obwódce, po lewej stronie są trzy kępy trawy (obcięłam ją już po zimie, jest to taka trawa max do 40 cm wysoka)

obok niej lawenda, później bałagan, z przodu bergenia, cytrynowa żurawka i jałowiec,

Proszę o pomoc w obsadzeniu tejże sadzawki. Jakie rośliny tam widzicie?
Tam gdzie jest ten biały płotek (zlikwiduję go jak najszybciej) są róże w jednym rzędzie, chciałabym poszerzyć tą rabatę o kolejne róże wielko i wielokwiatowe i zakończyć ją z tej strony (od białego płotka) szpalerem sadzonek lawendy. co Wy na to? Liczę na Wasze pomysły.