Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Radziu2013 23:59, 07 kwi 2017

Widzę że nadal ciągniemy temat wysiewów
U mnie nadal tak jak było Też tak jak ty mam zamiar wysiać resztę nasionek do ziemi ( daj Boże że coś z nich będzie ). Powiem ci że najlepiej wzeszła mi ostróżka- jutro pikuję Ogóreczki niczego sobie- one lubią ciepło, więc ja żeby miały go trochę więcej to ściółkuje obszar gdzie one się rozrastają skoszoną trawą A słyszałem że jak się polewa ich liście rozcieńczoną gnojówką to hamuje to rozwój chorób Robiłaś tak kiedyś?
Nowalijka 22:55, 08 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)
Widzę że nadal ciągniemy temat wysiewów
U mnie nadal tak jak było Też tak jak ty mam zamiar wysiać resztę nasionek do ziemi ( daj Boże że coś z nich będzie ). Powiem ci że najlepiej wzeszła mi ostróżka- jutro pikuję Ogóreczki niczego sobie- one lubią ciepło, więc ja żeby miały go trochę więcej to ściółkuje obszar gdzie one się rozrastają skoszoną trawą A słyszałem że jak się polewa ich liście rozcieńczoną gnojówką to hamuje to rozwój chorób Robiłaś tak kiedyś?

Radziu w "plantacje" ogorkow bawie sie po raz pierwszy. Dzis na dzialce przesadzilam poziomki i bukszpany w inne miejsce. Pod czeresnie posadzilam hosty. Posialam slonecznik.
gosika67 23:14, 08 kwi 2017

Ela ładna ta Twoja sasanka i tulipanki mają ciekawe liście, nie widziałam takich.Poczekam na Twoje hortensje.Buziaczki
Radziu2013 23:29, 08 kwi 2017

Ela a z kwiatów coś nowego się pojawiło( w sensie z wysiewanych)? Wiem że męczę ten temat ale jestem ciekaw
Nowalijka 09:59, 09 kwi 2017

Radziu nic. Twoje siewy sa zdecydowanie lepsze. Na biezaco bede relacjonowac wschody w gruncie a poki co bilans siewow domowych jest nastepujacy. Malwa jednoroczna, heliotrop...zaraz zrobie zdjecia i wrzuce...
Radziu2013 10:04, 09 kwi 2017

A ja właśnie myślałem że heliotrop mi urośnie a tu... wykiełkował i padł, żółwik i odętka tak jak mówiłem nie wykiełkowały, powojnik tangudzki i zawilec także
Nowalijka 10:11, 09 kwi 2017

Orliki w wiekszej ilosci
Odetka w dwoch kolorach

Belamkandia trzy sztuki

I zbior (malwa jednoroczna, uczep, lawenda, heliotrop peruwianski i oczywiscie orlik) w nie najlepszym stanie

Sa jeszcze papryki, ogorki, salata i pomidory.
Z duzej chmury male deszcz. A i jeszcze kobea razy dwa

Radziu2013 10:19, 09 kwi 2017

No i co narzekasz że jest źle Odętka ci ładnie wypuściła, belamkandia, heliotrop,lawenda+cała reszta - i niby u mnie wschody lepsze???
Nowalijka 10:25, 09 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Ela ładna ta Twoja sasanka i tulipanki mają ciekawe liście, nie widziałam takich.Poczekam na Twoje hortensje.Buziaczki

Gosiu te tulipanki to jakas odmiana botaniczna. Zakwitly pierwsze, reszta ma jeszcze pączki. Ale lada dzien zablysną, z resztą widac codziennie zmiany w ogrodzie, jest coraz kolorowiej fajne Hortensje dosadzane, przesadzane. Nie spodziewam sie w tym roku cudow
zoja 10:51, 09 kwi 2017

Elu super te siewki gratulacje
A kobea -->