Wiola Będziesz się też cieszyć w tym tygodniu
Magda Zakupy cieszą sama wiesz jak jest, bo też stale coś kupujesz, humor trzeba sobie co jakiś czas poprawić

Jaką donicę kupiłaś? A korę to 10 worków tych wielkich po 80litrów i jeszcze tyle Ci potrzeba?
Kasia O magnolie się boje, do jednej mam miejsce pomyślane do drugiej jeszcze nie, będę dbać mam nadzieję, że się dochowam okazów, ale to się okaże.
Powojniki chcę puścić na betonowy płot za skalniakiem żeby go przykryć.
A tuje to dopiero teraz takie fajne się robią długo u mnie sie zbierały, choć i tak za rzadko posadzone zetknąć się nadal nie mogą.
Asia Też tak to widzę i jestem zadowolona a najbardziej z magnolii.
Gosia Cały samochód załadowałam, bo jeszcze 3 wory 80l, a magnolia mi sięgała od końca bagażnika do samego przodu, bo opierała się jeszcze o zagłówek na przednim siedzeniu, dobrze że teściowej nie wzięłam bo by się coś nie zmieściło - a miała jechać.
Na razie nie będę sadziła, ten tydzień będzie nie ogrodowy, bo mam inne plany.
Gdzie tak się nałaziłaś, prace w ogrodzie były ?
Ewa A co tam, jak już pojechałam to od razu żeby się opłaciło

Sadzenie będzie trochę później, teraz od ogrodu będę odpoczywała w najbliższych dniach

a klony mają listeczki powypuszczane, boję sie o mrozy więc w razie chłodu będę je jeszcze chować, bo one w tunelu foliowym były trzymane i są podpędzone.
Greg Klony palmowe pójdą w okolice oczka, juz tam dwa inne mam ale tamte takie mizerotki. Dla klonów i magnolii właśnie potrzeba zacisznego miejsca, dlatego magnolia będzie posadzona z tyłu przy ścianie domu.