Widzę, że wcześnie wstajesz o tej godzinie spacer po ogrodzie byłby przyjemny za sprawą rozśpiewanych ptaków
Ty mnie z tym szaleniem nie podpuszczaj haha bo jak pada to jest ok a jak nie pada to trzeba dodatkowo podlewać, a z tyłu nie mam nawadniania kropelkowego
U mnie jedna komora kompostownika ma 3m³ a dużo pruchna zagrabionego dałam w doły pod nową rabatę hostową i pod róże. Trawą skoszona ściele zawsze jedną rabatę "różową" vis a vis szpaleru z hortensji.
Wredei kup będzie dobrze, ładnie rozświetla a już w cieniu to całkiem fajnie
Trochę zdjęć wstawiłam i dla tego
Czosnki przez jeden dzień już się pootwierały, trzeba zaktualizować zdjęcia
Skalniak z suchą rzeka i oczkiem też myślę , że to moje ulubione miejsce, cieszę się, że i Tobie się podoba
Ania, dziękuję za miłe słowa
Tam koło bzu jest rabata bylinowa, teraz kwitną brunery a reszta nabiera masy , potem będzie kolorowo floksy, naparstnice, ostróżki, odętki, orliki, łubiny...
Teraz tył ogrodu rządzi, zobaczymy jak długo
Pomyślimy, pomyślimy... ale to chyba na fb przekieruję
Ps.Ewuś podpowiedz mi, bo chcę posadzić róże Pirouette i jakie muszę zachować odległości jakbym zmieściła drugą taką samą odmianę a jaką odległość do mniejszych róż typu Abraham Darby ?
Nie dość, że pięknie, to jeszcze gospodyni goscinna .
Darcia, miejsca masz dużo, na spokojnie wybierz sobie miejscówki dla roślin, które już masz, a później pomyślisz o tych, których jeszcze nie masz