Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

pestka56 01:50, 24 lip 2017

Palmy jak palmy, ale różne grzybowe się plączą po roślinach
Monia81 09:49, 24 lip 2017

Dario te hortensje to limki?, jakie odległości masz pomiędzy nimi Ja teraz się zastanawiam właśnie nad hortensjami na szpaler i chodzą mi po głowie limki i phantomy, no i muszę któreś wybrać
SlonecznyOgrod 21:21, 24 lip 2017

anabuko1 napisał(a)
Dario przepiękne hortki. Chyba jutro obfocę moje.
Ale moja są mnie rozwinięte.

Hortki jeszcze małe, tegoroczne .
Ale cieszą juz mnie
Chętnie obejrzę Twoje
SlonecznyOgrod 21:56, 24 lip 2017

Magleska napisał(a)
Trawniczek zieloniutki i porządeczek chwasltów ani śladu

Chodzę w tym roku nad ogrodem, jak nigdy.
Praktycznie cały wolny czas robię i do tego się spieszę, żeby skończyć co zaczęłam.
Dobrze ,że pada regularnie to praktycznie nie podlewam i jest zielono
Chwasty są, ale skubię je na każdym kroku
SlonecznyOgrod 22:06, 24 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Palmy jak palmy, ale różne grzybowe się plączą po roślinach

No to prawda, to taki minus deszczu
SlonecznyOgrod 22:17, 24 lip 2017

Monia81 napisał(a)
Dario te hortensje to limki?, jakie odległości masz pomiędzy nimi Ja teraz się zastanawiam właśnie nad hortensjami na szpaler i chodzą mi po głowie limki i phantomy, no i muszę któreś wybrać

Tak, bynajmniej kupowałam je jako limki.
I tak się boję, żeby tylko nie były pomieszane. Chodzę, patrzę, podglądam i widzę różnice w kolorze łodyg i nie wiem.
Sadziłam w odległości ok 120cm.
Mam też inne hortki, które są jeszcze nie zidentyfikowane i każda będzie inna, bo niektóre łodygi zielone, drugie różowe, inne bordowe.
Bardzo ciekawe i piękne są hortki vanilla fraise, zobacz jak się prezentują z rozchodnikami u ana_art.
SlonecznyOgrod 22:24, 24 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Pięknie Ci ta hortensja kwitnie, u mnie mniej, a mam ich aż ło 8 sztuk. U Ciebie cała aleja.To dopiero pokaz jak wszystkie kwitną.

Jeszcze nie wszystkie kwitną. Każda inaczej zaawansowana.
8 sztuk to dużo, gdybym nie likwidowała tej drogi to bym miała dwie , które w tamtym roku sadziłam i może ze dwie nowe.
gosika67 22:57, 24 lip 2017

A uporałaś się z korą?Wiciokrzew nie łapie mączniaka? Jest tak mokro i wilgotno.
Mnie dzisiaj deszcz wygonił do domu.
SlonecznyOgrod 12:00, 25 lip 2017

gosika67 napisał(a)
A uporałaś się z korą?Wiciokrzew nie łapie mączniaka? Jest tak mokro i wilgotno.
Mnie dzisiaj deszcz wygonił do domu.

Z korą się uporałam, bardzo się spieszyłam wczoraj ,żeby zdążyć zanim goście przyjdą czyli do 15tej i zdążyłam
Coś zaczyna dolegać wiciokrzewowi , ale goście podziwiali wiciokrzew, to nic nie zauważyli
SlonecznyOgrod 12:20, 25 lip 2017

Obiecane fotki hortensjowej,a może limonkowej bo wszystko w spójnym kolorze jest. Żółte drzewa, limonkowe hortensje, trawy, trawki i jałowce.
Tak sobie wymyśliłam, żeby dać na dolne piętro trawki na przemian z jałowcami. Miały być same trawy, ale jak zobaczyłam w CO te limonkowe jałowce z niebieskawym kolorem pod spodem to tak mi się spodobały, że wiedziałam tyle że będą moje, ale nie kupiłam od razu. Myślałam o nich jak zakochana
Po kilku dniach , może po ok tygodniu wróciłam po nie i jeszcze zobaczyłam te trawki idealnie zgrane kolorystycznie.
Przejrzałam różne aranżacje hortensjowe, nigdzie nie było podobnego rozwiązania.
No to jest po mojemu
Coś u kogoś mi się bardzo podoba ale u siebie i tak zrobię inaczejBo muszę się nakombinować ,żeby nie było za łatwo.
Z drzewami to samo było Może to, może tamto, a i tak kupiłam jeszcze inne niż planowałam

Dzisiejsze deszczowe zdjęcia