Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 16:51, 21 lip 2017

Trawki na wysokie piętro już wsadziłam.
Teraz przerwa na kawę i zaraz lecę dokończyć niskie piętro, obsypię korą i zrobię foto jak zdążę

Tymczasem fotki oczka. Nie ma równych brzegów , więc tu muszę jeszcze poprawić i wypoziomować trochę.
Tu już rośnie na wiosnę wsadzona wierzba kręcona i kanny. A bliśko brzegu dwa iglaki karłowe, liliowce, irysy, liatry, piwonie i żurawki.

Magleska 23:06, 21 lip 2017

Oczko nabiera wyglądu ślicznie będzie trawki malutkie ,ale urosną . Czekam na zamówioną seslerie - zobaczymy jaka przyjdzie .....
SlonecznyOgrod 11:44, 22 lip 2017

Magleska napisał(a)
Oczko nabiera wyglądu ślicznie będzie trawki malutkie ,ale urosną . Czekam na zamówioną seslerie - zobaczymy jaka przyjdzie .....

Jeszcze troszke i będzie koniec roboty z oczkiem, skalniak już zrobiony jeszcze brzegi oczka jakoś obłożyć kamieniami
Trawki posadziłam i dolne piętro też i tam są też trawy.
Zastanawiałam się nad selserią też i nad paroma innymi pstrokatymi.
Piękne trawy w ogrodzie ma Ola i u niej bardzo podobała mi się jeszcze inna trawa (uciekła mi nazwa) i już ją mam
Już siedzi w ziemi

Milka 11:46, 22 lip 2017

Wielkie oczko
ania1110d 14:07, 22 lip 2017

Widzę że i u Ciebie praca z oczkiem Fajne wyszło jeszcze kamień wokół i rewelacja
gosika67 14:24, 22 lip 2017

Daria ja po niedzieli wybieram się na łów kamieni. Posiedzimy przy tym oczku niedługo.
SlonecznyOgrod 21:29, 22 lip 2017

Milka napisał(a)
Wielkie oczko

Nom, można się kąpać
SlonecznyOgrod 21:33, 22 lip 2017

ania1110d napisał(a)
Widzę że i u Ciebie praca z oczkiem Fajne wyszło jeszcze kamień wokół i rewelacja

Aniu u mnie najpierw woda a kamienie na końcu, a u Ciebie najpierw kamienie były
Ja muszę wyrównać brzegi jeszcze , bo z jednej strony jest wyżej, z drugiej niżej
Może rybkę jakąś wpuszczę, ale jeszcze nie wiem , bo nie planowałam póki co.
SlonecznyOgrod 21:38, 22 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Daria ja po niedzieli wybieram się na łów kamieni. Posiedzimy przy tym oczku niedługo.

No może nie przy samym oczku, bo tam nie ma na czym usiąść, ale na tarasie jest gdzie usiąść
Skąd tych kamieni nazbierasz?
Agania 21:38, 22 lip 2017

Daria nic nie piszesz , że oczko tworzysz...gratuluję
Wierzby nie sadź proszę napytasz sobie kłopotów, chyba, że po 3 latach ją wyciepiesz, to wielkie drzewo, wymagające co roku cięcia, gałażki się starzeją szybko, zaśmiecą ci oczko, każda burza łamie gałęziem a wierzba odbudowuje się szybko i tak od nowa robota...odradzam

Tymczasem jest pięknie od początku wątku