Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 10:34, 23 lip 2017

Agania napisał(a)
Daria nic nie piszesz , że oczko tworzysz...gratuluję
Wierzby nie sadź proszę napytasz sobie kłopotów, chyba, że po 3 latach ją wyciepiesz, to wielkie drzewo, wymagające co roku cięcia, gałażki się starzeją szybko, zaśmiecą ci oczko, każda burza łamie gałęziem a wierzba odbudowuje się szybko i tak od nowa robota...odradzam

Tymczasem jest pięknie od początku wątku

Trochę wspominałam juz o oczku
Miałam młodą wierzbę, to ja tam przesadziłam, żeby cień dawała, bo na słońcu woda mocniej ślimaczeje.
Może faktycznie masz rację. Tylko co tam wsadzić?
SlonecznyOgrod 11:00, 23 lip 2017

Trawkę w sobotę skosiłam, ogórki słoikowałam i na grzybach byłam, trochę jeszcze wyskubałam chwastów przed hortensjami ( 1 godz) tylko ze 3 metry długości zostały. Nie ma ich dużo tylko gdzie- niegdzie malutkie jak paznokietki, ale musi byc porządek zanim wysypię tam korę
Ale już nie zdążyłam korą obsypać.
Po niedzieli się zrobi

SlonecznyOgrod 11:21, 23 lip 2017

Cieszę się, że deszcz regularnie pada, bo tyle bym nie podlała
Wszystko żyje, a zobaczcie na zdjęcia tam daleko za moją działką jest pole -ugór. Zawsze siwo jest jak na stepie.
W ostatnich latach deszcze omijały naszą okolicę, długie susze dały się we znaki i jeszcze do tego te piaski marne;(
W poprzednim roku trochę padało ale tydzień, dwa bez deszczu i znów wszystko wypalone.
We znaki daje się też kopalnia w odległości ok 6km, znikła woda ze stawów, kanałów i rowów, a duże drzewa stoją suche
Ciężkie warunki ogrodowe, plus taki ,że omijały nas też wszelakie nawałnice i groźne burze.

gosika67 12:52, 23 lip 2017

Daria u nas w nocy padało, ale w dzień było tak duszno,że nie można było wysiedzieć na dworze. Też mam jeszcze trochę roboty w ogrodzie, muszę pomalować listewki na pergoli, bo zmieniliśmy, tamte były już spruchniałe, oczywiście walka z chwastami mnie czeka i koszenie trawnika z tyłu na ogrodzie, tam posiedzę ze 3 dni, a w piątek wracam do pracy. Jeszcze muszę kamienie taczkami przywieźć.
Dużo masz trawnika i taki zieloniutki, wiadomo jak pada to wszystko rośnie jak na drożdżach i kolor taki soczysty.A chwasty też nie śpią.Też je skubię.Pozdrawiam.
pestka56 14:16, 23 lip 2017

Pogoda dla roślin
U nas 85% wilgotności
Magleska 15:50, 23 lip 2017

Trawniczek zieloniutki i porządeczek chwasltów ani śladu
SlonecznyOgrod 22:11, 23 lip 2017

gosika67 napisał(a)
Daria u nas w nocy padało, ale w dzień było tak duszno,że nie można było wysiedzieć na dworze. Też mam jeszcze trochę roboty w ogrodzie, muszę pomalować listewki na pergoli, bo zmieniliśmy, tamte były już spruchniałe, oczywiście walka z chwastami mnie czeka i koszenie trawnika z tyłu na ogrodzie, tam posiedzę ze 3 dni, a w piątek wracam do pracy. Jeszcze muszę kamienie taczkami przywieźć.
Dużo masz trawnika i taki zieloniutki, wiadomo jak pada to wszystko rośnie jak na drożdżach i kolor taki soczysty.A chwasty też nie śpią.Też je skubię.Pozdrawiam.

No właśnie w nocy padało, nawet nie słyszałam.
Chociaż ten deszcz mnie cieszy, a kiedyś tak bardzo nie lubiłam
Teraz niedawno pod wieczór też padało.

Jest tej roboty w ogrodzie od groma i tak na okrągło.
Koszenie, pielenie, sadzenie, podlewanie,kopanie, obcinanie, malowanie...

Jutro muszę dokończyć hortensjową, bo gości będę miałaale nie wiem czy zdążę

SlonecznyOgrod 22:16, 23 lip 2017

pestka56 napisał(a)
Pogoda dla roślin
U nas 85% wilgotności

Iście tropikalna pogoda, palmy będą nam rosły

anabuko1 22:41, 23 lip 2017

Dario przepiękne hortki. Chyba jutro obfocę moje.
Ale moja są mnie rozwinięte.
gosika67 22:46, 23 lip 2017

Pięknie Ci ta hortensja kwitnie, u mnie mniej, a mam ich aż ło 8 sztuk. U Ciebie cała aleja.To dopiero pokaz jak wszystkie kwitną.