Mnie też szkoda wody lać na trawnik bo u mnie spory areał jest i wdodatku ponad połowa działki to ziemia piaszczysta.Tak też myślałam że to wielkie drzewo będzie z tej wierzby wnioskując ze zdj, moja sąsiadka parę lat temu posadziła u siebie tą wierzbę 1m od mojego ogrodzenia, mówiłam jej że za blisko posadziła a teraz jej wierzba ma z jakieś 3m i gałęzie kładą się na moje tuje, i ma ona pretensje że od mojej strony ścinam gałęzie jej, oj będą problemy z jej drzewem.
Też czekam na szybki przyrost roślinności u siebie
U mnie wierzba mandżurska miała iść pod topór, ale dobrze że zwlekałam, gmina postawiła nam 8 metrowe betonowe słupy z okablowaniem, teraz jedynie ona nam je przysłania♥️
No właśnie wiem, że na waszym cypelku zupełnie inna pogoda była
Żebym miała dużo kompostu to bym odżywiła ten trawnik, ale mam dużo drzewek i krzewów do wsadzenia,a jeszcze też warzywa
Ptaszki dziękują, wkrótce będzie więcej zdjęć
Dla Ciebie również Wesołych Świąt
To będzie duże drzewo i najszybciej rośnie ze wszystkich bez podlewania, jak się chce mieć cień na piaszczystej ziemi to super, ale ja też nie lubię jak sąsiad się rozpycha swoimi drzewami, też tak mam i marudzę pod nosem na akację.
No to się cieszę , to czekamy razem na młode listki
U mnie wierzba jest wybawieniem i daje późnym popoludniem cień na taras, pamiętam jak skwar był na początku, no masakra, póki słońce nie zaszło to tak piekło, że nie dało się siedzieć, a teraz od wielu lat jest super dobrze, że zostawiłaś ją u siebie, przydała się na przesłonę
Masz racje że szybko rośnie ta wierzba bez podlewania i bez nawożenia normalnie jak chwast. Dlatego też mam obawy że moje kilka tuj mogą wypaś przez tą wierzbe,obecnie mają one 2m wysokości.