Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 20:22, 17 kwi 2022

Milka napisał(a)
Pięknie wszystko ruszyło

I to mnie bardzo cieszy, bom spragniona
SlonecznyOgrod 20:30, 17 kwi 2022

Monika83 napisał(a)
Daria jakiej wysokości i szerokości ma twoja wierzba mandżurska? Co do trawnika to ja u siebie nie dbam o trawnik, każdego roku zmniejszam jego ile się da, żeby było jego jak naj mniej

Monika co do trawnika to ja tak samo, piona mi szkoda wody lać i lać a trawnika dużo, gleba przepuszczalna, to kran non stop by musiał być odkręcony

A wierzba, jutro spojrzę za widoku i Ci określę, ale wielka jest, mam takie świeżutkie foto.

Monika83 21:11, 17 kwi 2022

Mnie też szkoda wody lać na trawnik bo u mnie spory areał jest i wdodatku ponad połowa działki to ziemia piaszczysta.Tak też myślałam że to wielkie drzewo będzie z tej wierzby wnioskując ze zdj, moja sąsiadka parę lat temu posadziła u siebie tą wierzbę 1m od mojego ogrodzenia, mówiłam jej że za blisko posadziła a teraz jej wierzba ma z jakieś 3m i gałęzie kładą się na moje tuje, i ma ona pretensje że od mojej strony ścinam gałęzie jej, oj będą problemy z jej drzewem.
Agatorek 21:17, 17 kwi 2022

No i pięknie
Klimatyczne te fotki . Szczególnie te zbliżenia.

Na trawniku widać wyraźnie kwadrat, tak jak piszesz .
Agania 21:20, 17 kwi 2022

Też czekam na szybki przyrost roślinności u siebie
U mnie wierzba mandżurska miała iść pod topór, ale dobrze że zwlekałam, gmina postawiła nam 8 metrowe betonowe słupy z okablowaniem, teraz jedynie ona nam je przysłania♥️
SlonecznyOgrod 21:27, 17 kwi 2022

Alija napisał(a)
Pięknie wszystko rośnie, no i ta pogoda, słońce, a u nas zimno i od rana po prostu lało. Po południu dopiero trochę wyszło słońce, ale zimno.
A na trawniku rzeczywiście widać zielony kwadrat.
Piękne zdjęcia ptaszków.
Wesołych świat.

No właśnie wiem, że na waszym cypelku zupełnie inna pogoda była
Żebym miała dużo kompostu to bym odżywiła ten trawnik, ale mam dużo drzewek i krzewów do wsadzenia,a jeszcze też warzywa
Ptaszki dziękują, wkrótce będzie więcej zdjęć
Dla Ciebie również Wesołych Świąt
SlonecznyOgrod 21:29, 17 kwi 2022

Monika83 napisał(a)
Mnie też szkoda wody lać na trawnik bo u mnie spory areał jest i wdodatku ponad połowa działki to ziemia piaszczysta.Tak też myślałam że to wielkie drzewo będzie z tej wierzby wnioskując ze zdj, moja sąsiadka parę lat temu posadziła u siebie tą wierzbę 1m od mojego ogrodzenia, mówiłam jej że za blisko posadziła a teraz jej wierzba ma z jakieś 3m i gałęzie kładą się na moje tuje, i ma ona pretensje że od mojej strony ścinam gałęzie jej, oj będą problemy z jej drzewem.

To będzie duże drzewo i najszybciej rośnie ze wszystkich bez podlewania, jak się chce mieć cień na piaszczystej ziemi to super, ale ja też nie lubię jak sąsiad się rozpycha swoimi drzewami, też tak mam i marudzę pod nosem na akację.
SlonecznyOgrod 21:39, 17 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
No i pięknie
Klimatyczne te fotki . Szczególnie te zbliżenia.

Na trawniku widać wyraźnie kwadrat, tak jak piszesz .

Fotki dziękują
No kwadrat widać, a w rzeczywistości chyba jeszcze bardziej
SlonecznyOgrod 21:43, 17 kwi 2022

Agania napisał(a)
Też czekam na szybki przyrost roślinności u siebie
U mnie wierzba mandżurska miała iść pod topór, ale dobrze że zwlekałam, gmina postawiła nam 8 metrowe betonowe słupy z okablowaniem, teraz jedynie ona nam je przysłania♥️

No to się cieszę , to czekamy razem na młode listki
U mnie wierzba jest wybawieniem i daje późnym popoludniem cień na taras, pamiętam jak skwar był na początku, no masakra, póki słońce nie zaszło to tak piekło, że nie dało się siedzieć, a teraz od wielu lat jest super dobrze, że zostawiłaś ją u siebie, przydała się na przesłonę
Monika83 21:46, 17 kwi 2022

Masz racje że szybko rośnie ta wierzba bez podlewania i bez nawożenia normalnie jak chwast. Dlatego też mam obawy że moje kilka tuj mogą wypaś przez tą wierzbe,obecnie mają one 2m wysokości.