No to się cieszę , to czekamy razem na młode listki U mnie wierzba jest wybawieniem i daje późnym popoludniem cień na taras, pamiętam jak skwar był na początku, no masakra, póki słońce nie zaszło to tak piekło, że nie dało się siedzieć, a teraz od wielu lat jest super dobrze, że zostawiłaś ją u siebie, przydała się na przesłonę
Kopciuszek trznadel
cały trawnik po wertykulacji został nawieziony granulatem, a na kawałku jak może pamiętacie bo pokazywałam wysypałam kompost ok 8 taczek i zobaczcie jaka różnica. Ja widzę zielony kwadrat
Masz racje że szybko rośnie ta wierzba bez podlewania i bez nawożenia normalnie jak chwast. Dlatego też mam obawy że moje kilka tuj mogą wypaś przez tą wierzbe,obecnie mają one 2m wysokości.
Daria, a pokazywałaś może jak ta wierzba przy tarasie prezentuje?
Cudne ptaszyny! Uwielbiam obserwować ptaki.
Widać różnicę , wyraźny kwadrat. Hiacynty bardzo energetyczne mają kolory i ptaki jak zwykle udało Ci się pięknie uchwycić. Ten trznadel też taki energetyczny
Od lat mówię sobie, że nadmiar kompostu wyląduje na trawniku. Tylko, że ja cały kompost ładuję na rabaty, które już są wyżej niż trawnik.