Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

AgnieszkaW 15:16, 12 maj 2019

Dana, przybiegłam na Twoje kaliny, cudne są, jak i cały ogród
Gosiek33 16:48, 12 maj 2019

Obie pink cudowne
dana1s 18:38, 12 maj 2019

pestka56 napisał(a)
Dzięki Dziewczyny, za karmnikową otuch Ciągle jeszcze w doczkach siedzi. U mnie może sobie poszaleć. Będę zachwycona.

Dana,zazdroszczę tej burzy. U nas ciągle sucho. Deszczyk ledwie pokropił, a dziś znowu nie ma zamiaru, choć prognozy podawały ulewę. Wczoraj z tego powodu na tempo kosiliśmy trawniki w dwie kosiarki i... szlag by to, większa w połowie roboty wysiadła Uganiałam się z mniejszą, mimo że ma napęd i dziś chodzę jak stara drypcia, połamana i powyginana. Może trochę schudnę od tego spacerowania W końcu jakaś korzyść musi być.

Kasiu będzie pięknie dzisiaj podziwiałam całe poduchy karmnika u Kapiasa. Wyglądały cudnie!

U nas przedwczoraj była burza, wczoraj cudnie, a dzisiaj od rana leje. Jest pięknie zielono, ale dzisiaj zimno.
My przed samą burzą zdążyliśmy z Dużym wykosić. Też mi padła jedna kosiarka i jeszcze nie jest naprawiona, ale druga działa niestety jest bardzo ciężka. Potem człowiek ręce bolą mimo napędu.

Też liczę na zrzucenie kolejnych kilogramów, ruch sprzyja
dana1s 18:44, 12 maj 2019

TAR napisał(a)
śliczne te kaliny, moja pink beauty dopiero sie zbiera do kwitnienia. za to po wczorajszym slonecznym dniu od polnocy pieknie pada i ma padac do poznego wieczora. ziemia az chlonie wode. taka sympatyczna niespodzianka od pogody. a mezus wczoraj skosil trawe wiec wszystko fajnie sie zazebilo. tylko chwasty w oczach wychodza.

Aniu uwielbiam kaliny, Pink Beauty jest piękna dzisiaj kupiłam drugą tym razem Kalina białojagodowa o tej samej nazwie Pink Beauty, zakochałam się!
Kwitnie najpóźniej i ma cudowne jagody, a jesienią purpurowe liście

ja wczoraj opieliłam prawie cały ogród i zdążyłam wyczyścić chodniki. Teraz niech pada
dana1s 18:46, 12 maj 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Dana, przybiegłam na Twoje kaliny, cudne są, jak i cały ogród

Agniesiu kaliny uwielbiam dzisiaj byłam podziwiać w ogrodach u Kapiasa, stwierdzam że moje są równie piękne
Bardzo dziękuję za serdeczny komentarz!
dana1s 18:52, 12 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
Obie pink cudowne

Gosiu mam kolejną będzie równie piękna
pestka56 18:52, 12 maj 2019

Nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić, że takiego Kapiasa nie ma koło mnie. Mój J powiedziałby, że gdyby był, to puściłabym nas z torbami A mnie smutno, bo o takich cudnych kalinach nie mam co marzyć w okolicznych szkółkach.

Zaczęło padać Na razie nieśmiało. Trzymajcie kciuki, żeby tak ze 3 dni, bo ziemia tak sucha, że jak z węża polewam jedno miejsce, to ledwie po wierzchu wilgotnieje. Na 5 cm już sucho i nie wiem ile musiałabym lać, żeby tę granicę woda przemoczyła
dana1s 19:02, 12 maj 2019

Dzisiaj od rana pada deszcz. Już myślałam, że będziemy siedzieć w domu i szukać sobie zajęcia a tu niespodzianka. Rano pojechaliśmy na działkę zrobić obchód jak co dzień, potem kawka i M zarządził wyjazd do Kapiasa
Pojechaliśmy na lody, ale ostatecznie nie kupiliśmy bo za zimno za to każdy dostał doniczkę pod pachę
Kupiłam nową kalinę o bliźniaczej nazwie Pink Beauty tyle, że białojagodową . Szukałam kiedyś Blue muffin, ale ta jest chyba piękniejsza Pagodowy układ gałęzi, piękne kwiaty, a potem białe owoce stopniowo przebarwiające się w różne odcienie różu, niebieskiego do granatu. Ma pąki, więc zobaczymy co pokaże Na jesień ma kolor amarantowy, który uwielbiam!

Po zakupach poszliśmy zwiedzić mój ulubiony kąt angielski

dana1s 19:04, 12 maj 2019

Zakochałam się w tym domku i już wiem w jakim stylu będzie mój domeczek

dana1s 19:07, 12 maj 2019

i ja w tym raju