Można by jeszcze długo... chodzić, obserwować z bliska i daleka, zatapiać się i wynurzać w zielonościach już to zmierzwionych, już to przystrzyżonych i grzecznych. Co przesądza o atrakcji tego miejsca? W czym wyraża się geniusz jego ogrodnika i projektanta? Może to nieskrępowana i radosna twórczość? Pracowity brak ograniczeń wyobraźni? Great Dixter jest miejscem, które dawało szczęście Christopherowi, daje je też nam.
KONIEC
To niewątpliwie ogród z duszą. Wszystko w nim jest na ludzką miarę. Bardzo podobały mi się schodki w ogrodzie i przejścia między kolejnymi zakątkami.
Takie konewki bardzo by mi się przydały. Mają spory zasięg.
Zuzo, Haniu, Sylwio, Ewo, cieszę się, że zechciałyście zerknąć Ten ogród wraz z domem zrobił na mnie ogromne wrażenie. Stworzony, by czuć się w nim dobrze. Nie ma w sobie nic przytłaczającego. Jest szaleństwem i porządkiem w jednym, bez grama zbędnej perfekcji. I dlatego idealny