Oj to werbeny teraz będę miał a miał Przy pieleniu na innej rabacie, jak siewki były małe wyrywałem je bo myślałem, że to chwasty, ale w sumie to nawet dobrze...i tak będę miał ponad to co potrzebuję...
Ona to taka trochę kapryśna co do miejsca kiełkowania...woli skiełkować tam, gdzie gleba uboga, piaszczysta, a nawet w żwirze...
Haniu, chabry z nasion od Ciebie Radość niesamowita
Kocimiętka kwitnie u mnie już jakieś dwa tygodnie...bardzo ją polubiłem...i gdzieś ją musze wcisnąć...
Rodek kupowany "w ciemno"...ale jestem zadowolony...
Piękne widoki pokazujesz. Ta czerwona cegła robi świetny klimat Drzwi pomalowałabym na czarno. Ten kolor świetnie podbija zielony i wszystkie inne kolory. Stwarza wrażenie głębi a jednocześnie pozostaje w tle, nie pcha się do przodu.
Ta szałwia na zdjęciu obok ostróżek to chyba omączona, jednoroczna.
No nie...jednoroczna...naprawdę? To będę musiał ją wymienić...nie chcę jednorocznej...a poza tym i tak wabi jakoś mało bzyczków w porównaniu z innymi
Orlaya w gruncie już...dwa tygodnie...na razie mała...ma chyba cztery listki...ale weźmie się za siebie...muszę tylko pozbyć się mrówek i napoić ją trochę koktajlem z gnojówką...
Radziu jestem i przeglądam. Zaczne od drzwi. Moim zdaniem zostawic tak jak jest. Znam te strony to drewno jest zaimpregnowane dobrze (poprzednicy robili wszystko z glowa nie rozpada się ), cegla i dachowka ladnie pasuja.
Radziu wszystko ladnje wyglada, a pomysl jakby w tym miejscu nie bylo roślin czy widok byłby ladny - nje wiec nie marudz.
Ja bym na ta sciane miedzy wrotami ciemnymi a oknem ktora jest biala zamaskowala ja i puscila bluszcz trojklapowy i trzymala go w ryzach.
Poza tym jeszcze wstecz watku nie zagladałam wiec ide.
zajrzalam Radziu popatrz co za wiosna wszystko naraz szaleje wzrostem wiosenne mieszaja sie z letnimi.
Ide dzisiaj aleja wieczorem i zapavh nie z tej ziemi skad taki zapach a to akacja.
Jak zyje czegos takiego nie widzialam akacja i lipy w czerwcu.
Jak tak pojdzie dalej to beda roze majowe a nie czerwcowe.
Masz kocimietke wczesnjejsza i kwitnje ona sie sama rozsiewa i mnje wcześniejsza i ciut późniejsza groniasta.
Kupilam dzisiaj trzy rodode drony w szkolce juz trochę przerosniete ale podobały mi sie kolory i chcialam aby u mnie nabieraly masy kwiatowej niz w szkolce. Bo wiesz nie dbaja a po drugie wystawione na mocne slońce a u nas ukrol leje sie z nieba deszczu brak.
Ten twoj rodek ma piekne kolor.
Pozdrawiam
Elu przy tej ścianie posadziłem róże pnące...ale zanim one urosną trochę czasu minie...
Wiesz co...spodobał mi się ten pomysł Winobluszcz ma takie ciemnozielone połyskujące liście wiec świetnie będzie wyglądał na cegle...gdzieś go dosadzę...