Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

gosika67 20:19, 24 mar 2017

Radziu dzięki za miłe słowa.Patrzyłeś na tuje? Masz już coś w planach?
Basilikum 20:24, 24 mar 2017

skalniak jesczze duzo pracy potrzebuje. I na pewno bede go z 10 razy przemeblowywac zanim go skoncze
Radziu2013 20:25, 24 mar 2017

Tyje w sensie szczepione, cięte tak ? Nie na razie się nie rozglądałem, bo nie było czasu ale mam nadzieję że jutro uda mi się wyrwać do casto a u nas zawsze mają tam jakieś cięte
Ale na pewno będę chciał jakąś kulkę na pni no i coś jeszcze tylko nie wiem co... wypatrzę sobie coś jak będę na miejscu kupował ( ale na razie muszę posadzić to co już mam to dopiero będę wiedzieć co mi będzie gdzie pasować )
Radziu2013 20:34, 24 mar 2017

Basilikum napisał(a)
skalniak jesczze duzo pracy potrzebuje. I na pewno bede go z 10 razy przemeblowywac zanim go skoncze

W końcu ogród to niekończąca się praca
21:53, 24 mar 2017
Zamówiłam Ci takie clematisy z grupy wielkokwiatowe późno kwitnące :
Takie kolory jak chciałaś Fioletu z dubeltowymi płatkami nie ma.

Clematis Bieszczady
Clematis Kardynał Wyszyński

I jeszcze bylinowy ciemno fioletowy,zmienia kolor jak przekwita.

Clematis Arabella

Jestem padnięta,idę spać.
Do jutra.

gosika67 21:57, 24 mar 2017

Ania z Radości wychodzą irysy od Ciebie, już galante, trawy co mama posiała nie widać, długo trzeba czekać? Bez masz piękny, przyjadę go podziwić.
Na targu mieli dużo bratków , stokrotek.Goździki też były ale drogie, poczekam jak będą tańsze.Pokaż jutro swoje iglaczki co tam przy nich robiłaś.
Dorota dzwoniła jeszcze mają malowanie.Ja też latem muszę się wziąć za porządki w domu. Róże posadziłam ale 4 sztuki. Wyrywałam dziś pod ścianą od garażu barwinek bo był suchy, pewnie zmarzł
Potem kupię jeszcze gazanie, bo kwitną długo do listopada.Dostałam wiadomość,że będzie przesyłka z następnymi roślinami.
gosika67 21:58, 24 mar 2017

Może przyjdą orliki do Ciebie, Dorocie też zamówiłam.
Radziu2013 22:30, 24 mar 2017

Gosia pisałaś chyba u Eli że zamawiałaś rośliny w albamar, ja w ostatnio odkryłem ten sklep i zaznaczyłem sonie w nim długą listę chciejstw, tylko się zastanawiam czy sadzonki na prawdę są takie małe jak na zdjęciach? Powiedz bo masz doświadczenie z tym sklepem
gosika67 22:45, 24 mar 2017

Radziu ja kupowałam w sierpniu, niektóre rośliny już po przekwitnięciu, były różne, małe, duże, przeważnie byliny wzięłam. Wiadomo jak się widzi oczami, dotknie się to jest inaczej. Ja przeważnie w szkółkach kupuję lub na rynku, ale nieraz nie ma tego co chcę.Siostra Ania zamówiła mi clematisy, a ja kupiłam pierwszy raz róże przez internet.Zobaczę jak one się sprawią. Hosty były duże,pysznogłówka też, przetaczniki też duże.
Teraz mam dostawę jutro albo po niedzieli z Benex

To te roślinki, oprócz tujek i wrzosów na II i III zdjęciu.

Kasiek 22:57, 24 mar 2017

Witaj
Sliczna jest, podpowiesz mi jej nazwe?