Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty we włosach

Kwiaty we włosach

Kasiek 22:10, 29 mar 2017

Goniu obejrzalam fotki i widze ze masz Chopina, ja tez go mam,tz mialam 3 ale dwa tak troche specjalnie wykonczylam bo wtedy nie za bardzo mi sie podobaly. Z biegiem czasu jednak polubialam je, ladnie pachna i kwiaty tez sa ok...Tylko u mnie maja ponad 2 metry, takie kolosy porosly. Ciac je tak porzadnie, do polowy ?
22:14, 29 mar 2017
Siostra a ja tego Chopina co kupiłam to oddałam teraz Doni
Koleżanka mi mówiła,że to kolosy
Też Ci kupiłam Chopina?
Dziś była Donia i Mama u mnie.Szkoda,że nie miałaś jak dojechać.
_Martini_ 22:17, 29 mar 2017

Kasiek, ja w zeszłym sezonie przycięłam Chopiny mocno. W pierwszym kwitnieniu miały ładny pokrój, ale i tak w drugim rzucie wypuszczały długie baty na prawie 2 metry. Może po pierwszym kwitnieniu trzeba by je znowu krócej przyciąć.
Kasiek 22:20, 29 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Kasiek, ja w zeszłym sezonie przycięłam Chopiny mocno. W pierwszym kwitnieniu miały ładny pokrój, ale i tak w drugim rzucie wypuszczały długie baty na prawie 2 metry. Może po pierwszym kwitnieniu trzeba by je znowu krócej przyciąć.

Takie wielkie mi porosly, chetnie bym je teraz skrocila. Jak to sie odbije na kwiatach?
Dziekuje za podpowiedz

inka74 22:21, 29 mar 2017

U mnie dziś padało. Śliczny ten goździk pierwszy. Kociaki też.
gosika67 22:28, 29 mar 2017

Zoja, Monia i siostra Ania będę korzystać z Waszych rad i rośliny znajdą miejsce w ogrodzie po 15 maja, tylko człowiek taki niecierpliwy jest.

Elisa moje kocury obrabiają wszystkie posesje, łażą powsinogi wszędzie i cud ,że jeszcze samochód, pies ich nie trachnął. Naprawdę mają szczęście, bo włóczą się gdzieś całymi dniami albo śpią na tarasie, taka kocia natura chodzą własnymi ścieżkami.

Daria ja też lubię te miniaturki berberysy.Fajnie,że udało Ci się je kupić.Mi częściowo przysłali rośliny, wsadziłam je do donic i trzymam na razie w domu na parapecie.

Natalia ten bukszpan to już wiekowy, a ile miejsc zmieniał, bo nie pasowało mu, w końcu tu się zadomowił.

Jeszcze kwiatki z ub. r. bo na razie czekam i czekam.

22:41, 29 mar 2017
Gdzie u Ciebie rośnie tyle kwiatów?
Pamiętam pod tarasem,że tam są byliny no i ta rabata przy wejściu na część z owocówkami a reszta?
Pamiętasz jak Tato hartował rośliny i biegał z korytkami na balkon?
To Ty też tak będzie biegać..no ja też tak biegam co rok
gosika67 22:42, 29 mar 2017

Witaj Martyna paczka już do mnie przyszła: były m.in.hosty, jeżówki,irysy, sasanka czerwona, przetaczniki. Posadziłam to do donic , zobaczę co z tego będzie, czy w ogóle ruszą. A Ty co zmówiłaś? Ja też taka jestem aby pomóc zwierzakom, szkoda ich jak zimą marzną, masz dobre serce. Dzwonek zauważyłam,że się dużo sam rozsiał.On dość długo kwitnie. Ja mam jeszcze oprócz Chopina, którego posadziłam jeszcze 2 białe róże, nie wiem jakie, może to też Chopiny.

_Martini_ 22:43, 29 mar 2017

Kasiek napisał(a)

Takie wielkie mi porosly, chetnie bym je teraz skrocila. Jak to sie odbije na kwiatach?
Dziekuje za podpowiedz

Napisałam u Ciebie
gosika67 22:46, 29 mar 2017

Kasia i Monia to chyba jest goździk pierzasty, pachnie bardzo ładnie i intensywnie, jego zapach czuć na całym podwórku. Znajoma ma białe muszę od niej wycyganić.
Kasia moje te białe róże są młode , może mają ze 2 lata. Przycinam je na wiosnę jak wszystkie. Teraz posadziłam jeszcze jedną od siostry Ani.Jestem ciekawa jak ta będzie wyglądała.