Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

jotka 15:10, 19 mar 2013

Sałacie jest za ciepło w domu Dlatego ja już zrezygnowałam z wysiewu jej na parapet. Jak tylko będzie na plusie, to spróbuj ja hartować. Na razie wynieś w jak najchłodniejsze miejsce
anula_wn 15:11, 19 mar 2013

ona stoi na poddaszu, tam raczej chłodno..... ale może woli jeszcze chłodniej....?
ale uda się czy raczej nic z niej nie będzie ???
Milka 15:57, 19 mar 2013

uda się, co ma sie nie udać
JulkAd 18:29, 19 mar 2013

anula_wn napisał(a)
w ogrodzie nic robić nie można, więc wykorzystuję czas na pracę w domku przy siewkach - popikowałam część sałaty, bo mi się już pokładała.... reszta rośnie !

rukola i roszpunka

Anula, a później gdzie sałatę posadzisz?...doczytałam, że do ogrodu...nie pamiętam u Ciebie warzywnika...i nie wiem dlaczego
Neska 19:44, 19 mar 2013

Hej Anulka czyli zima do Ciebie też dotarła. Wracam dziś z dziećmi do domu a tu na ulicy przez całą długość działki półmetrowa zaspa. Jak jechał pług tak zasypał mi cały podjazd. Łopata poszła w dłoń. Tak to nawet zimą nie miałam. Wiosny chcę. Buuuuuuuu
Roślinki Ci ładnie rosną. Ja dopiero zaczęłam sianie. Między innymi papryczki cayenne. W tamtym roku fajnie rosły nawet w doniczkach, a ich czerwone owoce ładnie się prezentowały. Do dziś mam suszone z własnych zbiorów.
ka1sia 20:01, 19 mar 2013

Anulka, wielka szkoda, że tym razem nie uda nam się spotkać, ale nadrobimy to , a impreza Juniora święta rzecz, nie ma przeproś Pozdrowionka zostawiam
kaisog1 20:12, 19 mar 2013

Anulka sałatę za płytko popikowałaś Wyciągneła sie tak z braku światła. Dla sałaty to za wcześnie na siew...szczególnie przy takiej "wiośnie"
anula_wn 10:12, 20 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Anula, a później gdzie sałatę posadzisz?...doczytałam, że do ogrodu...nie pamiętam u Ciebie warzywnika...i nie wiem dlaczego

Jula, mam 3 skrzynie, stoja za tarasem na "stole"
tam mają słoneczko.
Ja niespecjalnie, jak wiesz, mam miejsce na ogródek warzywny, nad czym ubolewam.... no ale co nieco jest ze skrzyń
anula_wn 10:16, 20 mar 2013

Neska napisał(a)
Hej Anulka czyli zima do Ciebie też dotarła. Wracam dziś z dziećmi do domu a tu na ulicy przez całą długość działki półmetrowa zaspa. Jak jechał pług tak zasypał mi cały podjazd. Łopata poszła w dłoń. Tak to nawet zimą nie miałam. Wiosny chcę. Buuuuuuuu
Roślinki Ci ładnie rosną. Ja dopiero zaczęłam sianie. Między innymi papryczki cayenne. W tamtym roku fajnie rosły nawet w doniczkach, a ich czerwone owoce ładnie się prezentowały. Do dziś mam suszone z własnych zbiorów.

Kasia, znam ten ból ! w zeszłym roku odśnieżyłam podjazd, bo rano miałam pędzic na spotkanie, a tu.....zaspa!!! nie mogłam wyjechac, spieszylam sie i bylam wściekła!

a co do roślinek, to chyba za wcześnie...za długo będą w tych małych pojemniczkach
a cayenne mi się w zeszłym roku nie udała ! muszę Cię podpytac jak się z nia obchodziałaś
anula_wn 10:17, 20 mar 2013

ka1sia napisał(a)
Anulka, wielka szkoda, że tym razem nie uda nam się spotkać, ale nadrobimy to , a impreza Juniora święta rzecz, nie ma przeproś Pozdrowionka zostawiam

jak mawiają : "co się odwlecze..." więc wszystko Kasiu przed nami, zwłaszcza, że teraz jeszcze zimno wiosną będzie przyjemniej