Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

Syla 21:27, 22 kwi 2013

super zakupy i gdzieś przeczytałam , że tarasik majstrujesz ? super ! Gdzie zaglądnę to tyle się dzieje .... w końcu wiosna !!! i niech się dzieje !!! pozdrowionka przesyłam
Loosiuu 21:32, 22 kwi 2013

Trawy wyrosną, potrzebują czasu. Dopiero koniec kwietnia...i zima była długa!
monteverde 21:38, 22 kwi 2013

U mnie też ruszyły trawy pozdrawiam Anulka
anula_wn 22:14, 22 kwi 2013

kochani, jak miło, że Jesteście!!!!
przepraszam, ze ja z doskoku, ni zagladam do Was, ale nie wiem w co ręce włożyć.... praca, dom, dzieciak, potem znów praca...ehhh co za lajf !

anula_wn 22:16, 22 kwi 2013

Aniu, ja szaleję w ogóle ! troszkę tu troszkę tam ..... dzisiaj dosypałam nasion tawy, po wertykulacji ziemia aż się prosiła o nie

Bociek
, obiecuję, że jak znajdę w końcu te fotki, opisy czy cokolwiek - dam znać ! póki co ta spóźniona wiosna.....i tyle roboty..... ale dobrze, niech się dzieje !

Syla,
no tarasik BĘDZIE w tym roku nareszcie ! zmieniła się koncepcja ciurkadła, ale na razie sza, jak będzie gotowe - obfocę

Filip,
ach ta zima dała w kość nam, trawie i roślinom ! ale wszystko się budzi, u mnie pomału.....ale o trawy sie martwiłam bardzo !

Aniu
u Ciebie to wszystko rusza , rośnie i sie udaje!!!! a ja drżę, bo u mnie różnie bywa.... trzmielina chyba (?) mi wymarzła, będę wyć !

Loosiuu 22:21, 22 kwi 2013

Ja się najbardziej martwiłem o buka i platana bo świeżo posadzone, ale zima się na szczęście udała i wszystko żyje
anula_wn 22:36, 22 kwi 2013

mój buk tez żyje ! poskubałam mu listki coby się upewnić chyba był zdziwiony .....
Filip, zima była długa ale łagodna dość, na szczęście!
Syla 09:11, 23 kwi 2013

Czekam na realizację na pewno będzie efektowna jak na Anię przystało , bo być inaczej nie może
bociek 20:45, 25 kwi 2013

Anulka, spoko, masz sto obowiazkow. Cierpliwie czekamy na nowosci u Ciebie
anula_wn 21:00, 26 kwi 2013

ufffff !
melduję co następuje :

- mam (!!!) opuchlaki dzisiaj gada (tj robala) na własnym jestestwie zobaczyłam ! obejrzałam, puściłam wolno i zapowiedziałam wojnę, którą notabene mam zamiar wygrać

- taras obsadzony ! gł. róże okrywowe the fairy, lawenda i wytargany ze snu zimowego oleander co raczył urosnąć tak, że nie wiem gdzie będzie zimował tym razem.....

- zasilony cały ogród (częściowo magiczna, częściowo florovit, róże swoje papu zaś dostały)

- ogarnięta rabata pod garażem, jutro M kupuje dechy na taras !!! tadam
czekam na skrzynię (i lawenda też czeka....), zaś hosty wetkane już jakiś czas temu - czekam aż się łaskawie raczą objawić mnie i światu

- wsadzone cisy pod domem (częściowo) , niestety trzmielina wygląda marnie, ale żyje...tylko musi odbić

- podcięte wrzosy

- podsypana lawenda popiołem, niech ma ! co jej będę żałować

- w donicę wsadziłam RH, podsazdiłam niezapominajką (rany, jaka ona jest cudna!)

- dosiana trawa

- umyte meble, lampiony, ciurkadło
i ja padnięta !, bez fotek, ale jutro cyknę ! obiecuję