Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały raj na ziemi :)

Mój mały raj na ziemi :)

ana_art 10:00, 27 kwi 2013

Anulka jasne, że pamiętam chcę do nich jechać, mam w planach dwie brzozy i nie wiem czy tę czy pożyteczną... wiesz takie życiowe dylematy i kminię czy dam radę je przywieźć swoim samochodem czy muszę prosić M by zemną pojechał dostawczakiem.
Jestem pod wrażeniem porządku który u Ciebie panuje, ja mam wrażenie że z niczym się nie wyrabiam... wszędzie mam bałagan, okropna trawę, brak czasu i jeszcze deszcz pada a ja zaczęłam kulki strzyc
Krawężniki świetnie będą wyglądały, a ja gupia myślałam że one będą na odwrót...zabrakło mi wyobraźni
reni 10:00, 27 kwi 2013

W tamtym roku kupiłam pnące i mają się dobrze...jedną mam starą po poprzednich właścicielach, ale w tamtym roku nie kwitła zobaczę czy teraz zakwitnie, a jak nie to do wymiany
anula_wn 10:07, 27 kwi 2013

Ana....bo się załamię !!! u Ciebie bałagan ???? toż masz wymuskane jak w żurnalu jakimś a czas ...no cóż, wiesz, że Cię podziwiam, bo ja mam tylko 1 szt. i nie wyrabiam, mówię o dziecku....
a do Szmita bierz M, zawsze więcej będziesz mogłą zakupić !

Reni
, mi też jedna pnąca nie kwitła.... chyba źle ją podcięłam zeszłęj wiosny.....też czekam co będzie w tym roku....

idę , bo nic nie zrobię dzisiaj !!
AgnieszkaW 10:14, 27 kwi 2013

Anula, jak cudnie u ciebie! Mam wrażenie, że w pomocy w reorganizacji ogrodu maczała swoje "zielone palce" nasza Danusia M. (a przynajmniej doradzała, swoją drogą to masz pod tym względem fajnie). Kociak uroczy, ja mam dwie kotki, które chodzą z nami nawet do lasu na spacery i często musimy się przez nie wracać, by się nie zgubiły. Sąsiedzi pytaja, czy mamy dwa małe pieski, a my, że to koty tak chodzą za nami krok w krok. Serdeczne pozdrowienia z jurajskiego ogrodu przesyłam
Juzia 11:19, 27 kwi 2013

Miodzio Anulka! Jak zwykle miodzio
Krawężniki lepiej pasują

Juziam!

Milka 11:41, 27 kwi 2013

Anula, świetnie wyszło, zmiany na plus
AniaK 11:46, 27 kwi 2013

Anula fajne te krawężniki, a hortensja cudna, mam nadzieję, że może moje w tym roku zakwitną.
Loosiuu 16:12, 27 kwi 2013

Piękny kolorek hortensji!!!
Fajnie wyglada ten rododendron z niezapominajkami...w ogóle we wszystkich donicach masz coś fajnego Cabaret idealni tam pasuje
Lukas 21:13, 27 kwi 2013

U mnie tulipanki jeszcze mniejsze więc to raczej u mnie opóznienie
Kolor horti przepiękny, też bym się skusił
A Rh w tej donicy nie wiem dlaczego, ale gdzieś mi umknął wcześniej, cudownie tam wygląda
I w ogóle wszystko oh i ah
anula_wn 08:34, 28 kwi 2013

AgnieszkaW
dziękuję za odwiedziny i komplement to prawda, że Danusia mi doradza, jak wszystkim na forum na początku bazowałam na realizacjach Gardenarium, potem "przeniosłam się" za namową Danusi na forum - to ogrom wiedzy i cała masa zdjeć, że o ludziach nie wspomnę
A jak Danusia jest u mnie zawsze coś podpowie ! a rabata pod domem jest cała Jej projektu i jest najpiękniejsza !!!

Juzia

mów mi tak, mów

Irenko

dziękuję ! jak sie pojawi tarasik , to będzie kropka nad "i"

AniaK

ja mam wiele hortensji w róznych miejscach (m.in. na tyłach garażu gdzie kompostownik i śmietnik, więc nie pokazuję...) i część w zeszłym roku nie kwitła wcale no one delikatne na mróz są .... a w tym kolorzec chcę dokupić jeszcze 2 pod schody (mieli tylko 1 szt.) - ot i nauka nie poszła w las, że nie jedna , a szpaler cały !

Filp,

dziękuję ! też mi się podoba to zestawienie ! niezapominjaeczki są takie delikatne i fajnie kontrastują z RH
Łukasz,
bo RH dopiero został wystawiony ! zimował w garażu
ten RH "wyleciał" kiedyś z rabaty i tak zamieszkał w donicy (na zimę chowam do garażu). A chciałam pod niego bratki, nie mieli już mojego koloru , ale jak zobaczyłam te niezapominajki.....zwariowałam ! śliczne są
a donic nie chcę za wiele , bo jak wyjeżdżam boję się o nie, że za sucho mają..... ale róże na tarasie musiałm mieć ! no i lawendę......