Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

gogo 22:41, 27 maj 2021

Mogłaby być ciepła i długa jesień, z dużą ilością słońca

Ten mikołajek iberyjski przywiozłam sobie z Anglii, sadzoneczkę z 3 listkami.
To roślina ciepłolubna, dlatego cieszę się, że u mnie rośnie i nawet się mocno wysiał w 2019 r.
I tegoroczna śnieżna zima, nie załatwiła siewek i niedługo będę mieć mini lasek
hankaandrus_44 23:09, 27 maj 2021

Jestem ciekawa Twojego mini lasku. Ale to juz jutro i dalej., Dziś juz odpalam kolebke do spania. Dobranoc.
gogo 23:42, 27 maj 2021

Jutro zrobię zdjęcia
Dobranoc
Milka 07:54, 28 maj 2021

hankaandrus_44 napisał(a)

Ogólnie w ogrodzie u mnie ogromna dowolność, komuś może się nie podobać, ale w związku z moim przypadkowym bywaniem, szczególnie teraz, to się sprawdza. Nie mam stresu- i co wyrośnie to jest.

Haniu, obejrzałam szkody ,,jeleniowe". Co za drań, upatrzył sobie twój kawałek ziemi, albo coś mu tam wybitnie smakuje.
Wyobrażam sobie, jak musiałaś na początku to przeżyć, a jednak potrafisz we wszystkim znaleźć pozytywy i radośnie ruszasz dalej.
Ta dowolność i podejście godne naśladowania, też tak muszę podchodzić, bo idealnie mieć nie będę. U mnie, jak coś pada, wywalam juz bez bólu.
Lecę dalej oglądać obrazki
hankaandrus_44 08:41, 28 maj 2021

Irenko, innej opcji nie ma w moim przypadku. Jak mówiła żaba, nie mogę być piękna, i młoda,. to chociaż będę optymistką. Jakieś walory trzeba mieć w zanadrzu.

Grażynko, nie śpiesz się, bo co nagle, to po diable. Poczekaj na lepsze światło.

Miłego weekendu.

hankaandrus_44 21:27, 29 maj 2021

Dziś na chybcika do ogrodu podlac pomidory, ale okazało się, że trzeba tez podwiązać. Paliki powbijałam, i podwiązałam. POłowa wyściółkowana słomą, drugiej połowy nie zdążyłam, ale dobre i to co zrobione. Powschodziły cukinie w gruncie, przykryłam je butelkami po dużych wodach mineralnych. Ogórfki tez przysłoniłam folią, tylko nie wiem czy wiatr mi jej nie zwieje, coś zbyt mocno sie rozpędził. A w nocy ma być zaledwie +6.

Zdjęć nowych dziś nie ma, nie zdążyłam. Rabatki nie naruszoine. Alke w szklarni znalazłam rudą mysz, nieżywą. Ciekawe dlaczego? Trutki żadnej nie mam wyłożonej, drzwi były lekko uchylone -na dwa palce, mogła gdzie indziej się naje sc, a u mnie zgon.

Pigwowiec już gubi płatki, ziemia pod nim ró,żowa, ale nie uwieczniona.
hankaandrus_44 14:31, 30 maj 2021

U mnie mimo słońca zimno, jak tu wykorzystac plażowanie? Odłożę na cieplejszy moment, ale wtedy może już być tłoczno. I tak źle i tak niedobrze.

We środę Hanusia na szczepienie, a jak niedowiarki mówią, na czipowanie. Tak czy siak, ilość nowych chorych spada znacznie. Wczoraj w województwie tylko 20 zarejestrowanych nowych covidowców. Nie jest źle.

Ogród też dzisiaj beze mnie. Planuję jutro na cały dzień. Czads pozasypywac pojeleniowe dziury. I mam jednoroczne do wysadzenia na rabaty. Może się uda.

Miłego ,krótkiego tygodnia.

Basilikum 19:43, 30 maj 2021

Mysz moze sie gdzie indziej nazarla albo z zachywytu zdechla

Udanego chipowania i wypraw na dzialke
Alija 20:03, 30 maj 2021

Hanusiu! Miłego tygodnia z lepszą pogodą!
hankaandrus_44 20:47, 30 maj 2021

Alu, na pogodę, wyjątkowo nie narzekam. Mogłoby być cieplej, ale chociaż nie pada, na razie.

Izabell, dziękuję za życzenioa, tydzień krótki, u nas na pracę- poniedziałek. We wtorek ma być deszcz, wrodę strzykawka, a po niej nie wiadomo jak zniosę. Do niedzieli z głowy, każde zajęcie.

Wam życzę bezproblemowych dni w ogrodach.