Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

gogo 00:30, 28 cze 2021

Haniu, ładny ten goździk, taki pierzasty i kolor fajny, mi ostatnio chce się różowych bylin.
To nieźle pobyłaś na działce, pewnie podgoniłaś robotę
hankaandrus_44 07:58, 28 cze 2021

No, podgoniłam trochę ogrodowe prace, i najważniejsze, że jest ciepło.

Przesadzania na razie nie będzie. Pielenie okazjonalne gdzie niegdzie, trochę podlewania pod szkłem, i to prawie, prawie wszystko na bieżąco. Tak lubię. Można posiedzieć!

Miłego tygodnia- liliowiec od Bożenki, Dziękuję!

!
hankaandrus_44 08:19, 28 cze 2021

Poniedziałkowa pogodę trzeba whykorzystać maksymalne. Kawa, wizyta w sklepie i ...hajda do ogrodu. Będę wieczorem dzisiaj albo i dopiero jutro.

Miłego letniego!

Alija 17:10, 29 cze 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
Halinko, nie mam czosnku niedźwiedziego ale z tego co widziałam, to on jest wysoki na 20,góra 30 cm. no może z kwiatem ciut wyżej, ale nie wiele.

za komplementy dziękuję, nie zasłużyłam.

Hanusiu, mam u siebie czosnek niedźwiedzi. Jest dokładnie tak , jak piszesz. Po kwitnieniu zasycha i znika, do następnego sezonu.
hankaandrus_44 06:43, 30 cze 2021

Takiego miejsca z zanijkającymi roślinami u mnie trochę jest, ale jak to pogodzić z chęcią zobaczenia innych roślin, które nie chcą zanikac,ale chca na dodatek królować? Krokusy, ranniki, hosta i róże. trzmielina i orliki, i coś na jesień- astry jednoroczne, chryzantema. To jest wciąż ta sama rabata, ta przy beczce.

Mój "przedogródek". Tu u mnie zaczyna się wiosna. Pamiętacie łan krokusów i ranników? To jest to miejsce tuż za beczką. Róże jeszcze śpią snem zimowym, to samo hosty,

Jesień dopiero przed nami, ale moja mistrzyni pierwszego planu stale tu jest, bo w ogrodzie beczka z woda jest niezastąpiona! I przeważnie ją pomijam na zdjęciach.

Miłego dnia.
zbigniew_gazda 07:11, 30 cze 2021

To dobrze Haniu że masz wymienną rabatę na której co rusz zmieniają się rządy. Pozdrawiam. U nas gorąco do trzydziestki dochodzi.
hankaandrus_44 07:35, 30 cze 2021

Dzień dobry, Zbyszku. Mam taką "wyspę" w moim ogródku. Ale beczki nijak nie mogę zamaskować, bo jest w stałym użyciu, Wiosną, kiedy nie ma jeszcze głownego wodociągu, i latem, kiedy go czasem brakuje z powodu suszy, jesienią zaś jest miejscem, gdzie stoją kosze z produktami do zabrania do domu, A zimą", zima, to mój czas niebytu, ale na przedwiośniu jest w beczce lód, więc kto urządza w niej lodowisko? Skrzaty? Kto wie?

Po dwóc dniac ogrodowych, trzeba wrócić, doprzeczywistości. Wstawanie skoro świt zaliuczone aż 2 razy, Praca od skowronka do żaby też. Chociaż na Święty Wit, słowik cyt. Nie słychać już słowiczych treli, ani gwizdów kosa. Za to słyszałam kłótnie o czereśnie w grodzie sąsiada, oprócz kosów i szpaków, nawet sójki i sroki na niej rządzą. Nie mówiąc o małych wróblowatych.

Jaszczurki i żaby są, a jakże, ale one są niesłyszalne dla mnie. Szelest ich mogę tylko widzieć.

Ciekawe jest ogrodowe życie.
daredevil 07:45, 30 cze 2021

Piękny busz Miłego dnia!
hankaandrus_44 08:20, 30 cze 2021

Dziękuję, Dziś odpoczynek.
Mam do przesadzenia hortensję ogrodową, ze szklarni, na pole.
Wiem, że nie teraz, teraz dostępu do niej brpnią pomidory.
Myślałam,że ją wiosną zadołuję we właściwym miejscu, ale nawert w mojej zimnej szklarni, czas był dla niie j łaskawy, nie dla mnie. Ja we właścxiwym czasie do niej nie dotarłam i została na kolejne lato. Teraz kwitnie

Wysadzanie ze szklarni ma swoją historie. Róża z patyka siedziała tez 3 zimy, a cisy nawet 4, i jeszcze są.

gogo 11:07, 30 cze 2021

Haniu, cudnie kolorowy busz, do zachwycania się
I ja mam beczkę 100 l na widoku, wlewam do niej wodę z dużego ziornika i konewka w ruch
Właśnie dumam, co posadzić nad szafirkami, usunęłam już brzydkie liście i mam puste placki.