Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

hankaandrus_44 18:33, 27 sty 2026

Dzień Babci odtrąbiono, trzeba schować grudniowe zabawki.

Joku 18:35, 27 sty 2026

Jezioro zamarzło?
hankaandrus_44 22:52, 27 sty 2026

Tak, Jolu, W sobotę i niedziele były mistrzostwa Polski w/na bojerach, Piękna dyscyplina zimowa, ale nie dla mnie. Taka zima z zamarzniętym jeziorem zdarza sie ostatnio bardzo rzadko.
zawitka 09:12, 28 sty 2026

Słyszę Haniu ze chorujesz ---zdrowiej zdrowiej póki zima bo jak słoneczko przyjdzie.

Ja latam po ogrodzie iz kijem i otrzepuję cisy i tujki. Pozdrawiam cieplutko i aby do wiosny.
Kordina 09:45, 28 sty 2026

Jak tam Haniu z aktywacją uzdrawiania? Wystarczy przycisnąć ten odpowiedni guziczek
Zima urokliwa w tym roku, ale przez te 2 dni siedzę w domu, wczoraj szklanka a dzisiaj przysypana nową warstewką świeżego śniegu, nie będę kusić licha, tym bardziej, że 3 złamasy w swoim życiu zaliczyłam
Ale oglądam sobie zdjęcia z letniego ogrodu no i się zachwycam własnym, chyba coś mi się stało
Oczami wyobraźni widzę jak Zawitka lata po ogrodzie z kijkiem i okłada co popadnie
hankaandrus_44 10:50, 28 sty 2026

Bożenko, ja jak nasza aktorka, Beata Tysz. Coś sobie rzucam. Bo jak nie masz nic do odrzucenia, to nie masz co robić w taka pogodę jak teraz. A tak przeglądam szpargały, coś
odrzucę, miejsce w szufladzie znajduje się na coś nowego, czasami rzucam jakieś pomysły, na domowe forum, ale te, to raczej zalegają i nie dają się odrzucić, a i realizacji trudno doczekać. A zdrowie, jakie jest, takie będzie. Zmiany raczej nie będzie, oby się tak utrzymało.

No i tak powolutku dochodzimy do końca miesiąca, a potem tylko Walentynkowe pogodowe hopsztosy, i dłuższy dzień.

Pogody ducha na ten nadchodzący miesiąc,

Joku 16:36, 28 sty 2026

Mnie segregacja szpargałów zajęła wolny czas w poprzednią zimę. Teraz znowu warto byłoby znowu zrobić jakiś ogólny przegląd, ale nie mam natchnienia póki co.

Bojerowe zawody dawniej często pokazywali w tv.
hankaandrus_44 18:49, 28 sty 2026

Jolu, bo dawniej były zimy, że ho, ho! A teraz od przypadku do przypadku. Nawet Bałtyk zamarzał na 3 km od brzegu, I ja to pamiętam. A teraz od 1o lat rzeki nie zamarzają, przynajmniej u mnie. Dzisiaj widziałam w necie kry na rzeczce w okolicach Sanoka. Strach się bać, takie hałdy suną wzdłuż brzegów, a tu jeszcze mróz nadchodzi, będą powodzie w lutym jak to ruszy. Takie zamarzanie, odmarzanie, i znowu mróz.... czarno to widzę.
Joku 19:41, 28 sty 2026

Wisła zamarzła niemal na całej szerokości nieco na południe od Gdańska. W ubiegłym tygodniu pojechaliśmy z eMem w ramach rozganiania zimowej nudy obadać jak się ma sytuacja i popatrzeć na lodołamacze . Nie wiem jak bliżej ujścia do Bałtyku bo tam nie dotarliśmy.
Przyzwyczailiśmy się, przynajmniej ja że zimy były mało dokuczliwe a tu taka niespodzianka.
Pocieszam się że może mrozy załatwią część szkodników.
LIDKA 20:13, 28 sty 2026

Jola
Z tym załatwianiem szkodników to ja nie wiem jak to jest. U mnie były mrozy i śnieg. Teraz jest w dzień koło zera a mój pies miał kleszcza. Nie wpił się bo pies na proszkach ale był. Łatwo go wypatrzyłam bo Franio biały jest.
Złapał go gdzieś blisko domu bo się szwendamy po niezabudowanych działkach z wieczora a w dzień Franiu ma spacer po lesie.

Haniu zdrowie afirmuje sobie codziennie. Coś mi strzyka pod kolanem i w biodrze ale udaje że to nie u mnie. Czekam na wiosnę i sobie ogrody na you tubie oglądam.
Zimowych zakupów nie zrobiłam żadnych. Chciałabym doprowadzić mój ogród i moje ogrodowanie do etapu pielęgnacji i drobnych tetrisów w tym sezonie i mieć czas na leżaczek z książką.
Do wiosny już tylko 2 wypłaty , po drodze Walentynki i okrągłe urodziny. Jakoś zleci.
Zdrówka i codziennych powodów do radości życzę Haneczko.