anabuko1
19:17, 01 lip 2026
Witaj Haniu.
Przyszłam i ja z wizytą.
Widzę, że w czerwcu twoj ogród mówi kolorami. Super.
Orliki dostały wolność
„Orlikom daję pole wszędzie. Ślimaki je omijają” — opiszesz. I rzeczywiście.
Na zdjęciach pełno _Aquilegia_ w wersji pełnej: malinowo-białe, czysto białe, różowe z zielonkawym rąbkiem. Koronkowe, zwisające, jak baletnice na cienkich łodygach.
Bonus: ślimaki je omijają. Dla każdego ogrodnika to złota informacja
Obok orlików strzelają czosnki ozdobne. Te białe, koronkowe kule wyglądają jak dmuchawce w wersji XXL. W tle fioletowe, kuliste głowy. Elegancja i struktura na rabacie.
„Za chwilę będą róże, ale przed tym jeszcze były rododendrony” zapowiada Hania.
I są: różowe, gęste, jak bukiety. Żółte, trąbkowate azalie o długich pręcikach. I fioletowe, z plamkowanym środkiem. Cała gama, cała orkiestra.
Na koniec perełka: morelowo-brzoskwiniowa róża z pąkami czekającymi w kolejce. Delikatna, pełna, pachnąca latem.
Haniu, dziękuję za wizytę u mnie i ten wpis pełen humoru.
Odpisując ci miałam uśmiech na twarzy.
Przyszłam i ja z wizytą.
Widzę, że w czerwcu twoj ogród mówi kolorami. Super.
Orliki dostały wolność
„Orlikom daję pole wszędzie. Ślimaki je omijają” — opiszesz. I rzeczywiście.
Na zdjęciach pełno _Aquilegia_ w wersji pełnej: malinowo-białe, czysto białe, różowe z zielonkawym rąbkiem. Koronkowe, zwisające, jak baletnice na cienkich łodygach.
Bonus: ślimaki je omijają. Dla każdego ogrodnika to złota informacja
Obok orlików strzelają czosnki ozdobne. Te białe, koronkowe kule wyglądają jak dmuchawce w wersji XXL. W tle fioletowe, kuliste głowy. Elegancja i struktura na rabacie.
„Za chwilę będą róże, ale przed tym jeszcze były rododendrony” zapowiada Hania.
I są: różowe, gęste, jak bukiety. Żółte, trąbkowate azalie o długich pręcikach. I fioletowe, z plamkowanym środkiem. Cała gama, cała orkiestra.
Na koniec perełka: morelowo-brzoskwiniowa róża z pąkami czekającymi w kolejce. Delikatna, pełna, pachnąca latem.
Haniu, dziękuję za wizytę u mnie i ten wpis pełen humoru.
Odpisując ci miałam uśmiech na twarzy.