Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Rojodziejowa 07:08, 24 maj 2017

eee_taam napisał(a)

dla mnie to wyglada jak lepszego kalibru opuszczony cmentarz ...no bardzo to przykre ...ale takie skojarzenie mi sie nasunęło jak jeszcze publikowali szkice

ja chyba juz wymagam czegos wiecej od tych projektantów ...nowoczesne spojrzenie na ogród mi sie marzy ogród z roslinami ...bez skał czy betonów ..... moze mnie wysłuchaja w 2018

O ja też pomyślałam jak zobaczyłam te projekty - jakby się bardziej na architekturze skupiali.
MirellaB 07:28, 24 maj 2017

Na modzie ogrodowej się nie znam, ale wiem co mi się podoba. Wszystkie linki obejrzałam i z przykrością stwierdzam, że każdy ogród pokazowy dla mnie brzydki.
Ten gąszcz roślin, nieład to zupełnie mi nie odpowiada.
nawigatorka 07:51, 24 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Za chwile odpowiem na Wasze posty, ale najpierw Chfsh 2017

Jak my będziemy kopiowac ten zwycięski ogród???.
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/Gardens/2017/the-m-g-garden-2017

Wyglada jakby go ktoś nie miał czasu wypielić z chwastów
haha tu to jest kamień ale ma maj już 10 identycznych pieńków rożnej wysokości i używam do ślubnych stylizacji
AngelikaX 08:08, 24 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Nieodparcie mam wrażenie, ze skopiowano ogród Andżeliki
https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/Gardens/2017/the-breast-cancer-now-garden

"Chude" jakieś te krążki... ani posiedzieć się na nich nie da
kasia_w 08:08, 24 maj 2017

Obejrzałam tylko zwycięski - opuszczony muzułmański cmentarz
Mentha 08:19, 24 maj 2017

Marzenko, pamiętam że używasz na wiosnę azofoski do roslin. Czy potem jeszcze w sezonie drugi raz nawozisz. Tam na etykiecie pisze, że tylko raz jej używamy.
AgataP 08:28, 24 maj 2017

Co do Chsfh - nie idę tą drogą
co do kuchennej - świeży rogalik z kawą + widok na ogród - przedsionek raju
kasia_w 09:51, 24 maj 2017

Dokładnie pooglądałam i wracam. Jednak większość propozycji cfh 2017 (oprócz tej z palmą i piramidami) mi bardzo odpowiada. Ulubiony to https://www.rhs.org.uk/shows-events/rhs-chelsea-flower-show/Gardens/2017/the-anneka-rice-colour-cutting-garden
Tyle blachy a nawet Danusiowa donica się znalazła w tej kompozycji
Malgo 10:42, 24 maj 2017

WOW cudny ogród, do tej pory preferowałam ogrody naturalistyczne, ale każdy ogród jeżeli jest świetnie zaplanowany robi wrażenie
Juzia 10:47, 24 maj 2017

Madzenka napisał(a)

Udział to 3 szt Lilka posadzone razem, cięte onetensywnie po kwitnieniu. Jednego w tym roku jesienią przesadzę do teściów, bo już mi się nie mieszczą

No właśnie coś tak kojarzyłam, że to nie jeden
A intensywnie to jak?
Bo ja mam takie maluszki jeszcze....ale jeden ma dół łysy i chciałabym go pierdutnąć prawie przy samej ziemi. Mogę???