Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Pszczelarnia 11:36, 17 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)
Ale i tak wole latawce niż nieproszonych gości. Już wiem dlaczego nie mam żab i ropuchów w kałuży. Prawie go złapałam. . I prawie robi różnice... chłopów w domu ani okolicy nie było... a baba to może tylko spitolić okazje do złapania. Lilii to już nie pójdę nawozić ani ustawiać donic..... nie cierpię ślizgaczy. Ale i tak wole zaskrońca niż ślimaki. W szklarni pomimo pilnowania zjadły dalie. Jest ich od cholery. Z powodu Bambiny czyli Mesaliny (nowe imię) granulki zastosować nie bardzo...
Pięknie się metr gada wkomponowało w trawki. Gad z trawy a Mesalina z brzegu (1 metr od siebie) urządziły polowanie na ryby w okresie wielkiej kochliwości.

Dobra wiadomość - to jest ten ekosystem właśnie naturalny.

margaretka3 12:15, 17 maj 2017

Z tym grzybem, Aniu, to masz rację. Wczoraj zauważyłam, że floksy, naparstnice i liście orlików całe w plamach
Basilikum 15:10, 17 maj 2017

Nocna Aniu ale Ty ladnie spiewasz

zaskronca rok temu wykopalam i zanioslam na lake, niech sobie zyje.

Gruszka_na_w... 15:16, 17 maj 2017

Mala_Mi napisał(a)
Zakwitły kukliki..wreszcie

W połączeniu z niezapominajką są niesamowite. Muszę jej sobie więcej zgromadzić.
U mnie już grzyb na różach pnących.
A wiosenne niebo przepiękne. zgrało się z niezapominajkami, wreszcie.
Pozdrawiam
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mala_Mi 15:25, 17 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W połączeniu z niezapominajką są niesamowite. Muszę jej sobie więcej zgromadzić.
U mnie już grzyb na różach pnących.
A wiosenne niebo przepiękne. zgrało się z niezapominajkami, wreszcie.
Pozdrawiam

Wystarczy jedna.. i zdominuje cały ogród.. jak werbena

Jedną kupiłam, jedną (różową) dostałam i jedna przyszła z liliowcem od Bogdzi... i te Bogdzine sieją się wszędzie

Mala_Mi 15:29, 17 maj 2017

Basilikum napisał(a)
Nocna Aniu ale Ty ladnie spiewasz

zaskronca rok temu wykopalam i zanioslam na lake, niech sobie zyje.

"Śpiewać każdy może, trochę lepiej, lub trochę gorzej, ale nie oto chodzi, jak co komu wychodzi.
Czasami człowiek musi, inaczej się udusi....... "

A gadzina była wielka i długa. Zanim zebrałam się w sobie by zapakować do wiadra (wcześniej obleciałam wszystkich sąsiadów, ale żadnego odważnego nie było) ..to mi zwiał Wszystkie żabki mi zjada

Hosty jak Feniksy.. podnoszą się z popiołów
Mala_Mi 15:31, 17 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
Z tym grzybem, Aniu, to masz rację. Wczoraj zauważyłam, że floksy, naparstnice i liście orlików całe w plamach

Twoje goździki całe

Pomidory posadzone, a papryki czekają na grunt Ale nie spieszę się, w szklarni jest im cieplej. Wczoraj było urwanie chmury, grad.. niech siedzą w ciepełku

I ozdobne donice Pozostałe do obsadzenia na nowo.. grrrr

Mala_Mi 15:33, 17 maj 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Dobra wiadomość - to jest ten ekosystem właśnie naturalny.

Szczerze mówiąc to wolę bez tego elementu ekosystemu... żabki i ropuszki zdecydowanie wolę... zżarł wszytko i ani jedna nie kumka w tym roku

Mala_Mi 15:35, 17 maj 2017

Kasya napisał(a)

ja niechcacy 2 lata temu rozgrzebalam gniazdo zaskronca pod rododendronem, nie wiedzialam co to jest najpierw...
a potem kot w zebach chcial mi wniesc do domu...
a potem gdzies sobie poszedł

Ten to chyba by mojego kota zjadł Mer długości miał jak nic, albo i więcej..

Wreszcie trochę koloru w ogrodzie (z wyjątkiem niezapominajek,któym jestem wdzięczna że ratowały widoki )

Mala_Mi 15:38, 17 maj 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Rośnie godny następca dziadków w ogrodzie, co to żadnej pracy się nie boi
Widzę, że ostro za prace ogrodowe się wzięłaś Moje kaliny jeszcze w paczkach oprócz Burkwoodi Anne Russel bo ta już przez te przymrozki niestety szybko przekwitła...mam jej niedosyt w tym roku.
Zieleń piękna niebo też , u mnie dzisiaj wreszcie podobne. Macham do was i uciekam wyściskaj Muminki

Ja mam urwanie głowy...zero czasu.. przy niedzieli i przy Muminkach posadziłam pomidory ... w weekend może posadzę z nimi ogórki

Zajrzałam na chwile i gonię do pracy dalej..
Floksowa powoli przekwita