Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Pszczelarnia 15:29, 19 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)

(...)

A to Ewelinka..

I moja zakwitła. Nie sądziłam, że te jej kwiaty są taaaakie ogromne.
Pszczelarnia 15:31, 19 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Przed...

PO....... ręce mam do ziemi, ale w końcu podjęliśmy decyzję, że dla szpaków i mszycy drzewa trzymać nie będę .. rosło nad oczkiem wiec pryskać się nie da, a liście leciały do oczka. Kawał ogrodu w cieniu...

Co wyciepałaś?

Nie umiem ocenić.
Tercia . I pierogi dobre lepi. I na nartach jeździ.
Pszczelarnia 15:35, 19 cze 2017

Ania, a na czym polega gasnący urok t. Evergold? Czy odmładzanie coś daje?

Ale mam pytań. Miałabym więcej ale i ja muszę popracować.
AsiaK_Z 15:40, 19 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Pojechałam na pocztę i patrze, w mojej byłej gminie , na ryneczku robią nasadzenia.. jakość wielu roślin tragiczna.
(...)

I taka to wizytówka miasteczka

Aniu aż żal "siedzenie" ściska nic tylko wysyłać do telewizji... Głupota ludzka nie ma granic
Mala_Mi 17:34, 19 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Co wyciepałaś?

Nie umiem ocenić.
Tercia . I pierogi dobre lepi. I na nartach jeździ.

Czereśnie

Ewelina ma ogromne kwiaty

A z maty leżę ze śmiechu.. tak, zostanie tylko mata wkoło rynku. Część jałowców się przyjmie, a wygląda, że niektóre będą dość spore.. . Patrząc na estetykę mieściny, to nikt ich nie będzie korygował. Tu się czas zatrzymał.
Margarete 17:36, 19 cze 2017

O widzę że "wycinanki" były... pokazujesz przed i po ale przy twoim gaszczu i tempie wzrostu roslin to tych braków po wyciepaniu nie widać, nie no widze róznice z drzewem i bez ale ogród na urodzie nie ucierpiał.

Dzwonki i ja mam od Bogdzi te białe wysokie ale fioletowych nie mam...
Pięknie wyglądają u mnie z różami i kulkami bukszpanowymi.
Twój busz podziwiam
No ładnie masz - nie ma co i kałuża świetna
Mala_Mi 17:47, 19 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Ania, a na czym polega gasnący urok t. Evergold? Czy odmładzanie coś daje?

Ale mam pytań. Miałabym więcej ale i ja muszę popracować.

U mnie odmładzanie nic nie daje, bo ona od środka gnije. Robi się brzydka i nawet jak oderwę kawałek to jest on brzydki. Po ścięciu bardzo długo odbija...

I "Pani Lady Szalet"

Mala_Mi 17:53, 19 cze 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Aniu aż żal "siedzenie" ściska nic tylko wysyłać do telewizji... Głupota ludzka nie ma granic

Chyba nic nie da ...bo kupę lat od komuny, a dalej obowiązuje "córka leśniczego".

I różyce ..

Mala_Mi 18:01, 19 cze 2017

Margarete napisał(a)
O widzę że "wycinanki" były... pokazujesz przed i po ale przy twoim gaszczu i tempie wzrostu roslin to tych braków po wyciepaniu nie widać, nie no widze róznice z drzewem i bez ale ogród na urodzie nie ucierpiał.

Dzwonki i ja mam od Bogdzi te białe wysokie ale fioletowych nie mam...
Pięknie wyglądają u mnie z różami i kulkami bukszpanowymi.
Twój busz podziwiam
No ładnie masz - nie ma co i kałuża świetna

Widać bardziej w realu niż na fotach które przy rozdzielczości 600x600 są już zamazane.

Niestety ogród rośnie i wymaga ciągłej korekty. A Szyszko zamiast poprawić ustawę, która pozwalała na bezkarne ciecie wszystkiego jak leci i gdzie się da, to zrobił to samo co było, a nawet jeszcze gorzej.. Nie ma mądrych co pozwolą na swobodne formowanie przydomowego ogródka. Mój ogród ma maksymalnie 9 lat... i już pęka w szwach.. bez cięcia się nie obejdzie. Sadzić tak by za 50 lat dalej było luźno??? Bez sensu.. 40 lat mieszkać na pustyni, a po 50 latach zrobi się znów ciasno..

Z drugiej strony wolę latać po urzędach niż patrzeć jak trociny lecą pod inwestycje czy na drewno opałowe..
Zemsta ogrodowiska z kamieni wypielona.. oj nasiało się tego Tego i fiołków.. mam ochotę je jednak wyciepać z tej okolicy.

Mala_Mi 18:04, 19 cze 2017

abiko napisał(a)

Byłaś u burmistrza..?
No wizytówka niezła, powiedzą, że chcieli dobrze i tyle

Byłam.... ubrana w krótkie spodenki i roboczy, wyciągnięty podkoszulek.. pojechałam na wiejską pocztę.... wyglądałam tak samo nieelegancko jak i te suche drapaki na rabatach

Itoh... pokazywałam???? Jeden kwiatek.. ale jest..